Fædrelandsvennen

Tømte kontoen til den drepte broren

-

Søsteren (48) til mannen som ble drept i Åmli, er tiltalt for å ha tømt brorens konto for over 35.000 kroner i ukene etter drapet.

14. februar ble 48-åringen og ektemannen (38) pågrepet og siktet for å ha tatt livet av kvinnens bror.

Levningene av broren ble samme dag funnet nedgravd i myra 150 meter fra parets bolig på gården på Simonstad i Åmli.

Ekteparet ga en utfyllende forklaring i de første avhørene. 38-åringen forklarte at han hadde skutt svogeren to ganger, partert liket og kjørt kroppsdele­ne bort med en minigraver. Han er nå tiltalt for drap og likskjendi­ng og må møte i Aust-agder tingrett 27. november. Ektefellen blir derimot ikke tiltalt for drap.

MISBRUK

Den drapstilta­lte ektemannen er også tiltalt for å ha misbrukt avdødes minibank-kort. Han nekter straffskyl­d for bedrageri, og har vist til at svogeren skyldte ham penger og at kona hadde fått fullmakt til å disponere brorens midler.

Den 48 år gamle kvinnen er nå tiltalt for bedrageri. Tiltalen omfatter de samme forholdene som også ektemannen er anklaget for:

Fra 23. november 2016 til 19. januar 2017 er hun tiltalt for å ha brukt kortet 10 ganger for til sammen over 35.000 kroner. Blant annet skal hun ifølge tiltalen ha kjøpt en mobiltelef­on til 6490 kroner, varer for 211 kroner på Rema 1000 Stoa og flere andre større og mindre beløp.

Det er uvisst hvordan kvinnen stiller seg til tiltalen som nå foreligger. Forsvarer Sol Elden var tirsdag ikke tilgjengel­ig for kommentar.

DØDSBO

Dette er penger som tilhørte avdødes dødsbo.

38-åringen nekter straffskyl­d for drap, fordi han mener han handlet i nødverge. Han erkjenner imidlertid straffskyl­d for å ha mishandlet svogerens kropp etter at døden inntraff.

Mannen har forklart at han gravde ut den ene kula for å øde- legge bevis og deretter parterte kroppen for å kunne transporte­re avdøde bort til myra.

 ?? ARKIVFOTO: ERLEND OLSBU TEKST: steinar.vindsland@fvn.no ?? Sigmund Olsen (44) drept i november 2016. Han ble funnet 14. februar 2017.
ARKIVFOTO: ERLEND OLSBU TEKST: steinar.vindsland@fvn.no Sigmund Olsen (44) drept i november 2016. Han ble funnet 14. februar 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway