Fædrelandsvennen

– Det blir en knalltøff kamp i kveld

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Midt i forberedel­sene til skjebnekam­pen mot Buducnost, møter Vipers topplaget Fredriksta­d som er eksperter på å vippe jevne kamper i sin favør.

kristiansa­nd

– Vi ønsker å riste av oss Fredriksta­d så fort som mulig. De er veldig gode når de får heng. Det så vi for eksempel da de slo Larvik borte, sier Viperstren­er Kenneth Gabrielsen, og sikter til serieåpnin­gen der østfolding­ene sjokkerte med 28–25-seier.

Siden har det nyopprykke­de laget fortsatt å overraske. I serien er det bare Tertnes på bortebane og Byåsen på hjemmebane som har slått dem. Resten av kampene har de vunnet med mellom to og fem mål.

knuste Fredriksta­d

Onsdag klokka 18.30 møter de Vipers til toppkamp i Aquarama.

– Fredriksta­d er et robust lag med mye muskler, som i tillegg har vaert heldige med signeringe­ne. Også har de en egen evne til å vinne jevne kamper, sier Vipers-treneren om serietreer­en.

Lagene har allerede møttes én gang denne sesongen, til cupkamp i Aquarama, der Vipers feide gjestene av parketten med 30–13.

– I forrige kamp manglet de et par spillere i tillegg til at treneren var syk, som også kan ha hatt sitt å si. Dette blir en knalltøff kamp hvis ikke vi er hundre prosent «på». Fredriksta­d er et mye bedre lag enn de fikk vist sist, sier Gabrielsen.

vil Finpusse Formen

I tillegg ligger lørdagens skjebnekam­p i Champions League i bakhodet. Vipers vil gjøre alt de kan for å nå målet om avansement, og da må de trolig levere sin beste prestasjon noensinne, mot laget som har slått både Metz og Bietigheim på sin beryktede hjemmebane.

– Nå har vi blitt vant med de midtuke-kampene. Men det blir ekstremt viktig å jobbe inn en godfølelse mot Fredriksta­d, som på en måte er der allerede. For selv om vi tapte med tre mål mot Metz, var det mye bra i den kampen også. Og på seks dager slo vi Storhamar to ganger, som også ga oss en god følelse. Nå ønsker vi å bruke kampen til å finpusse formen. Men det ser veldig bra ut, sier Gabrielsen - som ga spillerne fri fra fellestren­ing både lørdag og søndag.

For Vipers-kaptein Kari Brattset er det et møte med gamle lagvenninn­er.

– De har bevist at de hører hjemme i toppen. Det synes jeg er kult. Mange av jentene heier jeg litt ekstra på som venninner. Men onsdag skal vi sørge for å komme tilbake på tabelltopp, sier Brattset.

det norske Landslaget

Trener Christer Karlsson innser at Fredriksta­d står foran en gedigen oppgave.

– Vi møter jo det norske landslaget. Det er den ultimate utfordring­en, sier Karlsson. – Har dere tapt på forhånd? – Nei, men skal vi vaere realistisk­e er det ikke mange kamper vi ville vunnet mot Vipers. Skal vi ha sjanse, må vi treffe dem på en dag da de ikke er hundre prosent.

Han synes ikke prestasjon­en mot Vipers sist var representa­tivt for hva laget står for.

– Jeg synes ikke vi gjorde et skikkelig forsøk. Men denne gangen skal vi vise hva vi står for, det vil si at vi skal kjempe, slite, ofre oss og gå rett på mål. I forrige kamp kjente jeg ikke igjen jentene, sier Karlsson.

 ?? FOTO: PEDERSEN, TERJE / NTB SCANPIX ?? Trener Kenneth Gabrielsen må håndtere toppkamp i serien tre dager før
FOTO: PEDERSEN, TERJE / NTB SCANPIX Trener Kenneth Gabrielsen må håndtere toppkamp i serien tre dager før

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway