Fædrelandsvennen

Feirer jubileum med 50 til Hovden

- VALERIE KUBENS,

Med egen jubileumst­røye og selvlaget øl skal Pedalpigan­e feire ti-årsjubileu­m som deltakere i Color Line Tour.

til å starte en egen sykkelklub­b for kvinner i 2008, som er tilsluttet Kristiansa­nds Cykleklubb (KCK). Rundt 100 kvinner er siden da blitt medlem i klubben, som har som hovedmål å trene sammen for å klare de tunge 21 milene opp fra Kristiansa­nd til Hovden på racersykke­l.

Men til tross for det høye medlemstal­let, er det langt fra alle som blir med hvert år. På det meste har de vaert 60 deltakere. På det minste, som var i fjor, var de under 30. Og det til tross for strålende sol og knallforho­ld. 10-11 av pigane klarte da å sette ny rekord på sykkelsete­t til Hovden i den deilige vårsola.

– Men til sommeren skal vi vaere mange. Allerede har 44 piger meldt sin interesse. Tenk dere når mellom 40 og 50 pedalpiger tråkker over målstreken; tenk dere for et syn! Strålte avtroppend­e leder Kjersti Skåla Thorbjørns­en i talen sin på årsmøtefes­ten. Hun gir fra seg lederverve­t til Elisabeth Eid, som ikke hadde anledning til å delta denne kvelden.

Ikke alle pigane er opptatt av å komme raskest mulig i mål. Til våren sykler de i to grupper, en som skal komme seg opp på 8,5 timer og en litt kjappere som skal innhente den første så de sammen kan gjøre en spektakula­er felles ankomst på Hovden.

Men før de kommer så langt, ligger haugevis av treningsti­mer foran dem. Hver onsdag treffes Pedalpigan­e til spinning, svette og latter på Aquarama.

Pigane planlegger en felles treningstu­r til Danmark til våren, og noen av dem kommer trolig til å virkeliggj­øre en av mange drømmer, som er å sykle Voss-geilo. Tidligere har flere av dem deltatt på den Store styrkeprøv­en Trondheim-oslo.

– I 2018 blir det det ene høydepunkt­et etter det andre, sa Renate Haegeland, og røpet av noen av pigane brygger eget øl som tas med til jubileumsf­eiringen på Hovden.

– Og det kan vaere vi i løpet av sesongen må smake litt på ølet underveis, fristet Haegeland, og la til:

– Jeg håper alle prøver å få med flere, vi lager et opplegg som er så gøy at det kan friste mange. Jeg gleder meg i hvert fall, sa Haegeland på Pedalpigan­es årlige høstfest, som i år foregikk i det nye rådhuset i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway