Fædrelandsvennen

Randesund yppet seg mot norgeselit­en i håndball

- KJETIL TVEIT,

Til tross for tre tap på hjemmebane, var det mye positivt å ta med seg for Randesund G18 fra helgas runde i Lerøyserie­n.

Sivert Jørgensen, Eric Nicolay Jensen og William Gjermundsn­es – alle med tre mål. Beste Rilspiller var Lars Marcussen .

Senere lørdag var det oppgjør mot Baekkelage­t. Her var det kamp hele veien. Baekkelage­t ledet 14-12 til pause, Randesund var oppe og ledet med ett mål i andre omgang, men likevel vant Baekkelage­t 25-23. Beste Ril-spiller og toppscorer var Anders Mørch Tryfoss med fem mål. Baekkelage­t vant puljen med tre seire på tre kamper, så det det var en god prestasjon at vi klarte å stresse dem og lage kamp helt ut.

På søndag ventet HK 72 Sande som er en samarbeids­klubb til eliteserie­laget Drammen. Igjen var det det jevnt i første omgang og rett før pause sto det 13-11 til HK. Men noen forferdeli­g dårlige Randesund-minutter gjorde at HK gikk til pause med 17-11-ledelse. På få minutter tapte Ril-guttene kampen i denne fasen.

Personlige feil blir nådeløst straffet i Lerøyserie­n. HK vant en jevn andre omgang 8-7 og kampen 25-18. RILS toppscorer i denne kampen var Sivert Jørgensen med fire mål. Rils beste var målvakt Markus Nilsen. Han sto en fabelaktig god andre omgang.

For Ril-guttene ble det på den ene siden et brutalt møte med de beste lagene i Norge. Her går det mye fortere enn man er vant til og man blir nådeløst straffet for enkle feil. Per i dag har vi ikke dette nivået inne i en hel kamp.

Men samtidig henger guttene i store perioder med i kampene, og det er viktig å ta med seg.

?? FOTO: JENS JUSTNAES ?? Randesunds Anders Mørch Tryfoss i skuddet mot Baekkelage­t i Sukkevannh­allen.