Fædrelandsvennen

«Versting-hest» vant V75

- RICHARD EKHAUGEN,

– Jeg har nesten aldri vaert borti vanskelige­re hest, fortalte en lettet Kjell Løvdal etter at Wellek imponerte med V75-seier på Sørlandets Travpark lørdag.

kristiansa­nd

Vegårshei-hesten Wellek slugget seg inn til råsterk V75-seier på hjemmebane lørdag og sørget for stor stemning blant andelseier­ne i Stall Wellek. Trener Kjell Løvdal røpet imidlertid i seiersinte­rvjuet etter løpet at den fire år gamle vallaken ikke bare er fryd og gammen å holde på med hjemme på stallen.

– Wellek er veldig vanskelig hjemme, jeg tror nesten aldri jeg har vaert borti en så vanskelig hest. Det går ikke an å ri på ham, ikke tale om. Det er den første travhesten jeg har hatt i hele mitt liv som ikke kan brukes på den måten. Han kunne fått noen noen turer i skogen, men det er dødfødt, fortalte den dyktige sørlandstr­eneren med smil før medeier og oppdretter Jørn Fostvedt benyttet anledninge­n til å rose jobben 60-åringen gjør med hesten.

V75-seier ble det også til Grimstad-hesten Ask Eld etter en svaert sterk sisterunde. Eier Einar Askvik var naturlig nok svaert godt fornøyd med jobben hans nevø Lars Magne Søvik legger ned i den syv år gamle kaldblodsv­allaken.

– Det er en fornøyelse å ha hest i trening hos Lars Magne, han har gjort en kjempejobb med hesten. Det er helt utrolig, fastslo en lykkelig eier etter at Ask Eld travet 1.26,1/2160 meter.

Utenfor V75-rammen viste den sørlandske championtr­eneren Øystein Tjomsland frem sin nye seiersmask­in. Magnums Othello tok sin fjerde strake seier i ny regi, og er ubeseiret for Tjomsland.

 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM. ?? Et blidt andelslag i Stall Wellek etter at Vegårshei-hesten vant V75 på hjemmebane lørdag. Til venstre for hestens hode trener Kjell Løvdal.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM. Et blidt andelslag i Stall Wellek etter at Vegårshei-hesten vant V75 på hjemmebane lørdag. Til venstre for hestens hode trener Kjell Løvdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway