Fædrelandsvennen

Skammelig behandling av eldre i Kristiansa­nd

- JORUNN AASELLE OLSEN sentralsty­remedlem for Demokraten­e i Norge

Nylig var jeg og min partikolle­ga Vidar Kleppe og snakket med de eldre som bor i kommunale boliger i Kristiansa­nd.

●●Jeg er dypt rystet over standard og behandling de eldre får i denne kommunen. Den ene leilighete­n er ikke pusset opp siden 1979! Og den eldre mannen som bor der kunne fortelle at det er så fukt på badet, at håndklaern­e aldri blir tørre!

En annen kvinne og enke, forteller at med en husleie på 8000 kr, unner hun seg middag kun 1 dag i uken. Ingen av disse eldre pensjonist­ene kan forstå hvordan de skal klare seg hvis kommunen øker husleien med 600 kr. i måneden. Den ene kvinnen kunne fortelle at hun begynte å jobbe allerede som 13-åring. Hun reparerte tresko. Nå på sine gamle dager, bor hun i en kommunal leilighet for eldre, og har råd til å unne seg en middag på sitt eget kjøkken hver søndag!

Vi spurte om det var en løsning å gå å få mat på Røde Kors. Men de eldre har sin stolthet. De bygde tross alt opp landet vårt. Og det er ikke lett å komme seg av gårde med rullator og rullestol for å stå i matkø! Noen av leilighete­ne har det trekkfullt. Og i dette komplekset står det 12 tomme kommunale leilighete­r. De har stått tomme i 8-9 mnd, kunne de fortelle. Jeg trodde det var mangel på kommunale leilighete­r i Sørlandsby­en. Jeg undres i hvert fall på hvorfor det er lange venteliste­r. Om de hadde leid ut disse, hadde de fått inn 74000 i mnd i husleie.

Jeg vil foreslå at de heller satt ned husleien til de som allerede bor der.

Heldigvis er det mange år til jeg er pensjonist. For jeg håper virkelig at politikern­e er byttet ut med mennesker som ser de eldre og trengende! Og til de politikere som fortsatt mener at husleia skal øke 600 kr i kommunale leilighete­r, så vil jeg med glede ta dere med til å møte de eldre vi møtte!

Sett dere ned, og snakk med dem. Alle har de en historie å fortelle.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway