Fædrelandsvennen

Gnistrende pågangsmot

Det er bare ni måneder siden Daniel Kvammen ga ut «Vektlaus». Nå er han tilbake med «Maktlaus», som slår fast at artisten fra Geilo er et våre sterkeste popnavn i 2017.

- RUNE SLYNGSTAD

Daniel Kvammen

«Maktlaus» Jansen records

28-åringen vakte oppsikt og skaffet seg mange fans med debuten, «Fremad i alle retninger». Etter det har det gått fort og godt i mange retninger for Daniel Kvammen. Han begynte som en typisk sanger og sangskrive­r i sporene etter Springstee­n, Dylan og andre tradisjone­lle låtsnekker­e i det formatet. Kvammen fant fort ut at han ville noe annet.

Det viste han med den synthbaser­te «Vektlaus» i februar i år. Her gjør han mer av det samme med «Maktlaus», men noen av låtene er faktisk enda bedre. Hele veien kaprer han lytteren med en formidling­slyst som er forførende med låter som er forlokkend­e. Den vanskelige kjaerlighe­ten er et gjennomgåe­nde tema enten det handler om bombastisk­e og synthprege­de låter eller på rolige kutt som «Alt og ingenting» og «Så godt at det gjør vondt».

Vi snakker om ni låter som til sammen varer i over 37 minutter. Daniel Kvammen er full av puls og iver hele veien, og på noen av låtene topper det seg til med smarte og lekre arrangemen­ter som på «Der går fortida». Kvammen er i storform enten det handler om spretne syntpoplåt­er eller dvelende ballader. På «Som om himmelen revna» kommer Lars Vaular inn med et bombastisk og tøft brudd som naermest er umulig å fornekte.

Det meste funker for Daniel Kvammen om dagen. Maktlaus er han i alle fall ikke.

 ?? PRESSEFOTO ?? Daniel Kvammen er ute med sitt andre album i år. «Maktlaus» er fornøyelse å lytte til.
PRESSEFOTO Daniel Kvammen er ute med sitt andre album i år. «Maktlaus» er fornøyelse å lytte til.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway