Fædrelandsvennen

– Jeg kan ikke huske at jeg har vaert så sliten

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Før lørdagens uhyre viktige Champions Leaguekamp må både spillere og trener helt ned i kjelleren for å mobilisere krefter.

- Jeg hadde ikke forstilt meg at det skulle bli så tøft. Jeg kan ikke huske at jeg har vaert så sliten som nå, sier Kenneth Gabrielsen (42), som tok grep tidligere i høst da han sa opp jobben som trener for juniorland­slaget.

Tidlig i høst advarte Larvik mot den nye hverdagen som ventet med to kamper i uka, og tidvis lange reiser i både innog utland mellom kampene.

Men bortsett fra et arbeidsuhe­ll mot Tertnes, har Vipers vunnet alle kamper i både serie og cup med god margin. Men i Champions League har de fått merke at nivået er mye høyere, og at forberedel­sene krever noe helt annet.

FIRE DAGER HJEMME

– Man blir utrolig sliten fordi jeg går og tenker håndball hele tiden. Det skal bli godt å få ferdig denne uka, og komme hjem til Svelvik. På de siste to månedene har jeg bare vaert fire dager hjemme, sier Gabrielsen, som har kone og to barn boende hjemme i Vestfold.

Da han ble introduser­t som Vipers-trener, beskrev kona Kjersti ham som «perfeksjon­ist til fingerspis­sene».

– Kampene krever masse forberedel­ser. Vi skal hele tiden prøve å gjøre de rette grepene inn mot kampene, ha A og B-planer klare og legge opp spill og økter deretter. Også må jeg styre intensitet­en til spillerne. I tillegg er jeg ganske utladet etter kamp, men likevel må jeg nesten umiddelbar­t starte forberedel­sene til neste, sier Gabrielsen, som har for vane å analysere motstander­ne i senk foran kampene.

TAPPES FOR ENERGI

Også spillerne merker kjøret når bare én kamp gjenstår før juleferien.

– Det har vaert tøft. Det er veldig moro å spille så mange kamper, men også utfordrend­e å bli helt klar til neste. Det har blitt ekstra viktig med nok hvile og nok mat, sier Kari Brattset, som likevel merker at energinivå­et ikke er på topp.

– Jeg kjenner at jeg ikke er like full av energi til hver kamp, slik jeg ville vaert dersom vi bare spilte en i uka. Noen ganger er viljen sterkere enn kroppen er, sier landslagss­pilleren.

– HAR VAERT FLINKE

– Det har vaert noen tøffe kamper, men det er ikke bare vi som har det slik. Men vi er ganske ferske i gamet, og kjenner det kanskje mer, sier Jeanett Kristianse­n.

Likevel er alle klare på at de gleder seg til europacup etter jul, og aller helst vil de fortsette i Champions League, som betinger at de må slå Buducnost.

– Jeg synes spillerne har vaert veldig flinke. Husk at i de siste årene er det bare Katrine Lunde og Linn Jørum Sulland som har vaert med på noe lignende før. Men det har hendt at jeg har måttet hvile spillere i en hel kamp, uten at jeg kan fortelle dem at det skyldes at de er slitne. Men så får de heller vaere sure. For oss som lag, er deltakelse i Champions League vanvittig laererikt. Jeg vil gjerne ha en slik runde også etter jul, understrek­er Gabrielsen.

 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Kenneth Gabrielsen innrømmer at det har vaert tøft å vaere Vipers-trener i høst.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Kenneth Gabrielsen innrømmer at det har vaert tøft å vaere Vipers-trener i høst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway