Fædrelandsvennen

Start vil forlenge med Vorthoren

- HÅVARD KARLSEN

Niels Vorthoren og Start er i samtaler om en ny kontrakt.

– Vi snakket sammen med hverandre før jeg reiste hjem. Det var en god samtale, sier Vorthoren til Faedreland­svennen.

29-åringen signerte en ettårskont­rakt med Start før 2017-sesongen. Nederlende­ren fikk mye tillit, både sentralt på midten og som spiss.

Han scoret ni seriemål for laget som kom på andreplass i 1. divisjon.

– Alt er fortsatt åpent, men det er en god mulighet for at jeg forlenger, sier Vorthoren, og legger til at det er en del som må på plass først. Blant annet ny hovedtrene­r. – Hvis jeg signerer nå så kommer det en ny trener som kanskje ikke passer for meg. Det hadde vaert best om Start hadde ansatt en ny trener som vil ha meg med videre. Da er det en god situasjon, sier Vorthoren.

Den tidligere Eredivisie-spilleren fant seg godt til rette på Sørlandet og i Start. Han tok også en lederrolle for laget på og utenfor banen.

– Det var derfor jeg kom. Det er viktig å ha en spiller på midten som kan vaere en leder. Jeg snakker mye – både på banen og i garderoben. Jeg er veldig komfortabe­l med den rollen, sier Vorthoren.

TAR MED SEG KONA

– Har du andre tilbud nå?

– Det er andre klubber som er interesser­te. Sånt kommer av at du har en god sesong. Jeg kommer til å bruke de neste par ukene til å vurdere de ulike tilbudene, sier Vorthoren.

Han ønsker seg en lengre kontrakt med Start, om partene blir enige. Da kan han også få over kona Veronique, som pendlet fram og tilbake mellom Norge og Nederland i året som gikk.

– Da jeg signerte for ett år, bestemte vi oss for å gjøre det sånn. Om jeg forlenger kontrakten med Start, er det en stor sjanse for at hun blir med meg, sier Vorthoren.

Sportslig leder i Start, Torkristia­n Karlsen, bekrefter at klubben har hatt samtaler med Vorthoren om å forlenge.

– Niels var toneangive­nde denne sesongen og har også vist lederegens­kaper og en type mentalitet og kultur som vi ønsker å innarbeide i klubben, sier Karlsen.

SKOGMO OG O’BRIAN

En del av jobben til Karlsen nå, er å sende signaler til spillerne om hvordan statusen er.

– En ny hovedtrene­r vil vaere med på de samtalene når han er på plass, sier Karlsen.

Jens Skogmo og Conor O’brian er to av de andre spillerne som går ut av kontrakt. – Hvilke signaler har de fått? – Vi har ikke kommuniser­t noe ennå. Spillerne er på ferie akkurat nå, og de samtalene vil bli mer konkrete i starten av neste uke, når spillerne er tilbake, sier Karlsen.

 ?? SCHRØDER, TOR ERIK / NTB SCANPIX FOTO: ?? Niels Vorthoren kan forlenge kontrakten sin med Start, men 29-åringen ser helst at en ny hovedtrene­r er på plass først.
SCHRØDER, TOR ERIK / NTB SCANPIX FOTO: Niels Vorthoren kan forlenge kontrakten sin med Start, men 29-åringen ser helst at en ny hovedtrene­r er på plass først.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway