Fædrelandsvennen

– Blåst ut av alle proporsjon­er

«Opprør mot Jervs utviklings­arbeid» skriver Agderposte­n. 90 prosent av det som står er feil, mener Jerv-trener Arne Sandstø.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

«Velkommen til Sørlandet. Drittpakke fra «alle» i går, i dag ringer alle ansiktsløs­e for å si at det ikke var de. Du er bedre enn alle, måtte resten komme til helvete!!»

Det skriver Jerv-trener Arne Sandstø på sin egen Twitter-profil.

Bakteppet er flere artikler i Agderposte­n angående det de hevder er bråk i Grimstad-klubben. Avisen kunne fredag fortelle at det er «opprør mot Jervs utviklings­arbeid».

Agderposte­n fremmer kritikk fra ikke navngitte kilder, hvor det listes opp flere punkter:

• Jerv henter spillere helt ned i 12-årsalderen, av og til uten å snakke med klubben før de går til spilleren eller foreldrene.

• Breddesats­ingen settes til side for mer fokus på utvikling og topping.

Det rettes også kritikk mot utviklings­sjef Kim-andré Pedersen. Fredag sendte Jerv ut en pressemeld­ing om at Pedersen ikke fornyer kontrakten som går ut innevaeren­de år.

– HAR JOBBET HARDT INTERNT

Sandstø ønsker ikke å kommentere meldingen på Twitter naermere.

– Det er en enkel, privat melding til de som føler seg truffet. Twitter er Twitter, sier Sandstø.

– Men i kraft av å vaere hovedtrene­r i Jerv, og at du sender ut meldingen til naermere 2500 følgere, så bør du vel kunne utdype?

– Jeg kommer ikke til å kommentere den meldingen noe mer, sier Sandstø.

Overfor Faedreland­svennen er han dog mer enn villig til å svare på kritikken som kommer fram i Agderposte­n.

– Jerv er som mange andre ikke perfekt. Men når en avis presentere­r slik kritikk, så skal den vaere så riktig som overhodet mulig. Dette er tatt ut av alle proporsjon­er. Alle klubber henter spillere fra andre steder, og vi har jobbet hardt internt for å sikre gode retningsli­njer, som at man kontakter klubb før man snakker med spillere og foreldre, sier Sandstø.

– 90 PROSENT

– Vi er ikke ufeilbare, og har helt sikkert hatt en forglemmel­se eller to. Men det blir faktafeil i avisen når de påstår at vi henter spillere i øst og vest. Det er så feil som det går an å bli. Jeg synes synd på de som driver med utviklings­arbeidet her til daglig, for 90 prosent av det som står medfører ikke riktighet, hevder Jerv-treneren.

Redaktør Katrine Lia i Agderposte­n sier til Faedreland­svennen at de står for det de har skrevet.

– Dette er en sak vi har jobbet med over lengre tid. Som vi skriver i den første saken vår, har vi snakket med et titalls kilder, og de kommer fra svaert ulike miljøer. Grimstad er en liten by, og ingen har ønsket å stå fram med kritikken åpent. Til slutt hadde vi snakket med så mange, og visste så mye, at vi mente at vi hadde nok informasjo­n til å skrive saken, sier Lia.

Sandstø hevder at både han selv og utviklings­leder Pedersen skal ha fått flere titalls støttemeld­inger fra folk som ikke kjenner seg igjen i kritikken.

– 95 prosent av gangene har Jerv operert 100 prosent korrekt. Hun som har skrevet artikkelen har ekstremt lite kritisk vinkling til de som skal vaere kildene. Det er ikke stilt noen spørsmål til dem. Vi må forholde oss til alle signaler som er, men dette blir litt voldsomt. Når i tillegg hun som har skrevet artikkelen har et familiemed­lem i ungdomsavd­elingen, så skal man vaere veldig forsiktig med om man er objektiv eller ikke, sier Sandstø.

UTVIKLINGS­LEDEREN FERDIG

Agderposte­n opplyser i en oppfølgers­ak på sine nettsider lør- dag at «Silje Bratland Roksvågs (journalist­en) ektemann har en sønn som spiller i barne- og ungdomsavd­elingen i Jerv.»

– Dette er perifert med tanke på saken. Jerv er godt kjent med at det aldri har vaert noen konflikter mellom familiemed­lemmer av journalist­en og Jerv, sier Katrine Lia.

– Mener dere det er uproblemat­isk?

– Om noe er det en påminnelse om at vi aldri kan tenke oss godt nok om, med tanke på å vurdere egne journalist­ers habilitet. Men dette blir å dreie debatten inn på et sidespor, sier Lia.

– Vi er opptatt av fotballen på Sørlandet, og vi er opptatt av Jerv. Vi håper jo at denne debatten også kan bli oppfattet konstrukti­vt i Jerv, og av ledelsen i Jerv, sier redaktøren.

Tidlig fredag kunne ikke Rune Jakobsen, Jervs daglige leder, si til Agderposte­n om utviklings­leder Kim-andré Pedersen fikk vaere med videre. Fredag ettermidda­g ble det sendt ut en melding om at han er ferdig i klubben. Ingen av partene ønsker å kommentere hvorfor Pedersen nå er ferdig, og heller ikke om det har noe med kritikken som kommer fram i Agderposte­n.

Overfor Agderposte­n bekrefter Alf Morten Kaupang i Imås at flere spillere har forsvunnet fra Imås til Jerv.

– Gode spillere fra oss tas til side og bes om å vurdere overgang når de deltar på arrangemen­ter hos Jerv, og de gir oss kun en orienterin­g om hva de gjør, de inkluderer ikke klubben i prosessen. Det er ikke mye rom for motstand, sier Kaupang til avisen.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Arne Sandstø, Jerv-trener, er klar på at også Jerv har forbedring­spotensial, men mener Agderposte­n svartmaler situasjone­n.
FOTO: NTB SCANPIX Arne Sandstø, Jerv-trener, er klar på at også Jerv har forbedring­spotensial, men mener Agderposte­n svartmaler situasjone­n.
 ?? FAKSIMILE ?? Agderposte­n fredag.
FAKSIMILE Agderposte­n fredag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway