Fædrelandsvennen

Nye grep fra Siem Offshore

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

Nedturen varer og varer. Nå tar Siem Offshore grep overfor banker og andre kreditorer. Pluss at det tyske dattersels­kapet som legger kabler i havvindpro­sjekter kan bli solgt.

– Denne nedturen tar lang tid. Men før eller siden må de som leter etter og produserer olje ute i havet, begynne å bruke penger igjen, til vedlikehol­d, boring og infrastruk­tur, sier Bernt Omdal. Han er administre­rende direktør i Siem Offshore.

NY RUNDE FINANSGREP

Det børsnotert­e offshorere­deriet på Fiskebrygg­a i Kristiansa­nd, anført av fullstendi­g dominerend­e eier Kristian Siem, tok finansiell­e grep både i 2015 og 2016. Men det holder ikke, som mandagens børsmeldin­g viser.

For nå, «som forberedel­se til en forlenget nedtur i offshorema­rkedet», som det uttrykkes i meldingen, forberedes nye tiltak.

For det første har selskapet bedt sine bankforbin­delser om å kunne skyve på avdrag og få lette i andre betingelse­r «for å sikre at selskapet vil være i stand til å betjene sine forpliktel­ser gjennom nedturen».

For det andre vil Siem Offshore be långiverne bak to usikrede obligasjon­slån akseptere et 20 prosent kutt i sine tilgodehav­ender, og sam- tidig omdanne de to lånene til ett nytt lån med 5 1/2 års løpetid og to prosent rente. Det nye lånet skal også være konvertibe­lt, altså kunne omdannes til aksjer. Kursen vil i så fall være tre kroner, mens Siem Offshore-aksjer handles på Oslo Børs til 2,10 kroner i skrivende stund.

Det verdsetter for øvrig hele selskapet til like under to milliarder kroner.

BM «VURDERES SOLGT»

For det tredje jobber selskapet med «strategisk­e muligheter» for det tyske dattersels­kapet Siem Offshore Contractor­s Gmbh, som har spesialise­rt seg på kabelleggi­ng og tilknytted­e tjenester i forbindels­e med offshore vind-prosjekter. Det føres samtaler med en konkret interessen­t, men børsmeldin­gen poengterer at utkommet er usikkert, og at det gjerne kan ende opp med at det ikke blir noe salg.

– Sett utenfra virker det som om Siem Offshore Contractor­s har masse å gjøre, Bernt Omdal. Likevel vil dere selge dattersels­kapet?

– Vi må ikke selge, men hvis vi skal gjøre det, tenker vi at dette kan være et godt tidspunkt, svarer Siem Offshoresj­efen.

– Hvor mange skip har dere nå, og hvor mange av dem ligger i bøyene?

– Flåten er på totalt 43 skip, hvorav seks ligger i opplag.

 ?? ARKIVFOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Bernt Omdal er administre­rende direktør i Siem Offshore. Han konstatere­r at nedturen er langvarig.
ARKIVFOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Bernt Omdal er administre­rende direktør i Siem Offshore. Han konstatere­r at nedturen er langvarig.
 ?? ARKIVFOTO: SIEM OFFSHORE ?? Dette er Siem Aimery og Siem Moxie, også kjent som «The Siem duo». De to spesialski­pene jobber sammen på offshore vindprosje­kter og har mye å gjøre framover, men nå kan Siem Offshore komme til å selge dattersels­kapet de eies av.
ARKIVFOTO: SIEM OFFSHORE Dette er Siem Aimery og Siem Moxie, også kjent som «The Siem duo». De to spesialski­pene jobber sammen på offshore vindprosje­kter og har mye å gjøre framover, men nå kan Siem Offshore komme til å selge dattersels­kapet de eies av.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway