Fædrelandsvennen

Disse spillerne kan Start hente helt gratis

Flere meritterte eliteserie­spillere står uten kontrakt etter denne sesongen, og kan hentes uten at Start trenger å betale overgangss­um.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

Start skal på spillerjak­t - alle lagdeler skal forsterkes. Det har sportslig leder Tor-kristian Karlsen forklart overfor Fædrelands­vennen.

Med én runde igjen av Eliteseri- en står en haug med spillere uten kontrakt, og flere av disse kan være spillere som kan være aktuelle for spill i Start. Det basert på hva Start er på jakt etter, spillernes nivå og ambisjoner.

Karlsen har tidligere uttalt at man vil ha mer fokus på å finne spillere i områder hvor andre klubber ikke har så stor oversikt. Men norske spillere er fortsatt interessan­te for Start.

– Man kan finne mange spillere i Norge og i Skandinavi­a, og det vil vi fortsette å gjøre. Men da vil vi være mye mer sikre på potensiale­t til spilleren. Du vil ikke få de spillerne som overrasker stort verken positivt eller negativt, sa Karlsen til Fædrelands­vennen tidligere i høst.

Starts sportslige leder har ikke vært tilgjengel­ig for kommentar mandag.

Start har etter at de nye eierne kom inn, samt med inntredene­n til Tor-kristian Karlsen, fått muligheten til å hente spillere på en høyere hylle. Trolig har klubben blitt mer attraktiv for de samme spillerne også.

Fædrelands­vennen har satt sammen en liste med navn som kan være aktuelle å hente vederlagsf­ritt allerede nå.

JOAKIM VÅGE NILSEN (ODD)

26-åring med over 150 kamper i eliteserie­n. Var nøkkelspil­ler i Haugesund. Kan bekle både venstrebac­k og sentral midtbane. Har ikke skrevet ny kontrakt med et Odd-lag som har prestert langt under hva man hadde håpet denne sesongen. En venstrebei­nt spiller med god ballbehand­ling.

JOHAN LÆDRE BJØRDAL (ROSENBORG)

Ble tidlig i karrieren koblet til Start, men har siden hatt en fin karriere i klubber som Viking, AGF og Rosenborg. Får ikke spille nok på Lerkendal, og lite tyder på at egersunder­en blir værende i Trondheim. Agent Tore Pedersen bekrefter overfor Fædrelands­vennen at Bjørdal har flere tilbud på bordet, men vil ikke si om Start er blant dem.

MARCO TAGBAJUMI (STRØMSGODS­ET)

Spiss som har vært på utlån til Lillestrøm siste halvdel av sesongen. Står uten kontrakt etter sesongen. Har ikke scoret siden tredje serierunde. Stor og sterk spiss som kan være et alternativ til Kristján Flóki Finnbogaso­n.

CHRISTIAN GRINDHEIM (VÅLERENGA)

Søndag ble det offentligg­jort at Grindheim er ferdig i Vålerenga etter sesongen. 250 kamper for Oslo-klubben lar seg høre, og 34-åringen må nå jakte ny klubb. Han har selv uttalt til VG at han vil snakke med Haugesund, men kanskje kan Start ha behov for en 34-åring med enorm rutine fra øverste nivå.

MOSTAFA ABDELLAOUE (AALESUND)

Fjerdeplas­s på toppscorer­lista i Eliteserie­n, men blir etter alt å dømme å forsvinne fra Aafk etter sesongen. 13 mål denne sesongen for et nedrykkstr­uet Aalesund. Har tidligere bekreftet at det har vært interesse fra utenlandsk­e klubber. Er han målscorere­n Start trenger?

GJERMUND ÅSEN (TROMSØ)

Vært helt vital for Tromsøs snuoperasj­on etter at Simo Valakari tok over som hovedtrene­r. Midtbanesp­iller med teknikk og driv, og med ni målgivende pasninger denne sesongen - kun to har flere i Eliteserie­n. Tromsø ønsker å beholde ham, men Åsen velger trolig å forlate klubben. En spillertyp­e Start mangler.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Joakim Våge Nilsen, Gjermund Åsen, Mostafa Abdellaoue, Johan Lædre Bjørdal og Christian Grindberg kan være aktuelle for Start.
FOTO: NTB SCANPIX Joakim Våge Nilsen, Gjermund Åsen, Mostafa Abdellaoue, Johan Lædre Bjørdal og Christian Grindberg kan være aktuelle for Start.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway