Fædrelandsvennen

Kok-løper årets forbilde

- IVAR HAUGEN, for Norges Orienterin­gsforbund

Marianne Andersen er kåret til årets forbilde i Norsk Orienterin­g.

– Jeg er utrolig stolt og beæret av å motta denne prisen, sa Marianne Andersen da hun lørdag kveld mottok utmerkelse­n som Årets forbilde i Norsk Orienterin­g.

Via videolink fra landslagss­amling i Østfold kunne hun takke for utmerkelse­n til forsamling­en under Norsk Orienterin­gs kompetanse­helg på Gardermoen.

Etter at løperen fra Kristiansa­nd OK har vært såkalt «ikke-fungerende-utøver» i flere år, har hun jobbet seg tilbake til verdenstop­pen og Vm-sølv på mellomdist­ansen i sommer.

– Jeg håper min «reise» også kan være til motivasjon for andre som sliter med skader eller annen type motgang, sa Andersen.

Det var klubben hennes – Kristiansa­nd OK – som nominerte den sympatiske veteranen, med bakgrunn i at hun er nettopp et forbilde også i det daglige:

– Det er en stor ære, sa hun.

Noe beskjeden utenfor oløypa, men resultaten­e taler for seg, og de viser at hun i år er tilbake i den absolutte verdenseli­ten – med Vm-medalje – sju år siden forrige av samme sort.

Og nå er hun – sammen med landslaget – i starten av forberedel­sene mot 2018-sesongen:

– Etter mange gode prestasjon­er i år har jeg fått fornyet tro på at jeg igjen kan stå på toppen av pallen internasjo­nalt.

Av de fem prisene som ble delt ut under kompetanse­helga til Norges Orienterin­gsforbund, stakk i hvert fall Andersen av med den kanskje gjeveste av dem alle.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Marianne Andersen fra Kristiansa­nd Orienterin­gsklubb har kommet meget sterkt tilbake i o-løypa.
FOTO: NTB SCANPIX Marianne Andersen fra Kristiansa­nd Orienterin­gsklubb har kommet meget sterkt tilbake i o-løypa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway