Fædrelandsvennen

Vant Emmy for beste drama

Det er første gang en norskprodu­sert Tv-serie konkurrere­r om en Emmypris i denne kategorien.

- TEKST: MARIE N. KALVEHAGEN marie.kalvehagen@fvn.no

– Dette var overhodet ikke forventet. Vi hadde veldig sterke konkurrent­er, så vi var nesten litt molefonkne med tanke på det. På en annen side er norsk tv-drama inne i en sterk periode, så prisen var vel naermest et symptom på det, sier dramasjef i

NRK, Ivar Køhn til Faedreland­svennen på telefon fra New York.

Køhn er opprinneli­g fra Kristiansa­nd, men bor i Oslo. Men han, produsente­n og en rekke andre tilknyttet serien er fortsatt i den amerikansk­e byen for å feire den gjeve prisen.

– Vi er en stor gjeng her som har hatt det veldig moro. Amerikaner­ne vet hvordan de steller i stand til fest, så det har vaert en skikkelig feiring, sier han videre.

EN ETTERLENGT­ET PRIS

Prisen for beste internasjo­nale dramaserie var den første som ble delt ut under utdelingen i New York.

– Vi hadde jo øvd på taper-ansiktene våre der man smiler høflig og er hyggelig, men så blir du ropt opp og alt blir kanakas, sier Nrk-produsente­n Vegard Stenberg Eriksen til NTB.

Vegard står bak serien sammen med broren, manusforfa­tteren Gjermund Stenberg Eriksen. Dramasjefe­n mener mange fortjener en takk etter prisen.

– En Emmy har vaert et felles mål siden 2004, så dette var svaert etterlengt­et og utrolig gøy. Det er lagt ned veldig mye arbeid for å lage serien, og jeg håper derfor flere føler seg delaktig i prisen, sier Køhn.

Handlingen i «Mammon II» er lagt til en maktkamp i Norge, som senere får internasjo­nale ringvirkni­nger, etter drapet på en norsk journalist. Serien vant to Gullruten-priser i 2016.

– Det er jo nesten to år siden serien gikk på NRK. Akkurat nå ligger den ikke tilgjengel­ig, så nå må vi jo først og fremst sørge for at folk kan se den igjen, sier han.

NYE PROSJEKTER

Dramasjefe­n forteller videre at de nå er i gang med en rekke andre prosjekter, blant annet serien «Luser» med flere skuespille­re fra Kristiansa­nd.

– For meg som kristiansa­nder er det kjekt å ha folk fra Kristiansa­nd med i en serie, sier Køhn.

Ifølge NTB er de også i gang med utviklinge­n av en tredje sesong av Mammon.

– Vi har mange prosjekter på gang, så det blir nok en fin vår for serier, sier han videre.

 ?? FOTO: GLENN MELING / NRK ?? Statsminis­teren i Mammon II, Michael Woll (Trond Espen Seim). Her med sine allierte, kunnskapsm­inisteren (Bjarte Hjelmeland) statsminis­terens datter (Iben Akerli) og rådgiverne Johs Hansen (Anders Danielsen Lie) og Inger Marie (Anna Bache-wiig).
FOTO: GLENN MELING / NRK Statsminis­teren i Mammon II, Michael Woll (Trond Espen Seim). Her med sine allierte, kunnskapsm­inisteren (Bjarte Hjelmeland) statsminis­terens datter (Iben Akerli) og rådgiverne Johs Hansen (Anders Danielsen Lie) og Inger Marie (Anna Bache-wiig).
 ?? FOTO: SCANPIX ?? Vegard Stenberg Eriksen og Gjermund Stenberg Eriksen etter prisutdeli­ngen i New York.
FOTO: SCANPIX Vegard Stenberg Eriksen og Gjermund Stenberg Eriksen etter prisutdeli­ngen i New York.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway