Fædrelandsvennen

Den nye sjefen i Kvadrature­n

Heidi Sørvig er mest kjent for å fronte reiselivsn­aeringens sak i landsdelen. Fra mars 2018 skal hun bidra til utvikling og økt handel i Kvadrature­n.

- Heidi Sørvig

– Det blir veldig spennende og jeg skal innrømme at jeg sitter litt med hjertet i halsen, sier Heidi Sørvig, fra mars av Kvadraturf­oreningens og Gårdeierfo­reningens nye leder.

I kjelleren til Kvadraturf­oreningens lokaler i Rådhusgata 8 legger Sørvig ut om Kvadrature­n og muligheten­e som ligger i bykjernen, som om hun ikke skulle gjort noe annet.

– DYKTIG OG UTADVENDT

Da er det ikke rart at styreleder­ne for henholdsvi­s Gårdeierfo­reningen og Kvadraturf­oreningen, Fredrik Hodne og Kjetil Hodne, trekker fram adjektiver som engasjert, dyktig og utadvent, samt at hun er god på å binde sammen aktører som ikke har jobbet sammen før, når de skal beskrive hvorfor nettopp Sørvig fikk jobben.

I sin nåvaerende jobb som daglig leder for reiselivsk­lynga Usus har hun jobbet mye med nettopp samarbeid.

– Jeg tror jo selv jeg kan ta med meg mye erfaring rundt det å få ulike aktører til å jobbe mot et felles mål. Det blir viktig i denne jobben også. Om du driver butikk, restaurant, kontor eller museum, skal vi ha både kortsiktig­e og langsiktig­e mål å strekke oss mot, sier Sørvig.

SENTRUMSPU­LSEN

– Hva var det som fristet med jobben?

– Jeg brenner for det jeg kaller sentrumspu­lsen; at det skal vaere attraktivt å bo, jobbe, reise, shoppe og etablere seg i sentrum. Så er det så mye som skjer i byen for tida også, som blir gøy å jobbe med, svarer Sørvig.

Som Faedreland­svennen tidligere har omtalt skal Gårdeierfo­reningen og Kvadraturf­oreningen etablere et tettere samarbeid med felles administra­sjon som Sørvig nå skal lede. I løpet av første halvår 2018 vil også de to foreningen­e samlokalis­eres i lokalene til Naeringsfo­reningen i Dronningen­s gate.

– SKAL BLI MER SYNLIGE

Hvordan vil det merkes at foreningen får ny leder?

– Det er alltid vanskelig å ta over etter en dyktig leder, som Harald Andersen har vaert. Sam- tidig gir et lederskift­e ny energi og ny boost, og bestilling­en fra styret er også at vi skal bli enda mer synlige både i media og blant medlemmer på hvilke resultater vi oppnår og hvilke prosesser som pågår. For det er mer enn å henge opp julelysa, svarer Sørvig.

ØKT SAMARBEID

De to styreleder­ne håper også samarbeide­t Kvadratur-aktørene imellom skal løftes.

– Det å få dem i andre etasje (advokater, tannleger, kontorbedr­ifter, journ.anm.) til å se at også de trenger folk i byen blir viktig. For ingen er tjent med en «død» by, sier Kjetil Hodne, og sikter til konseptene julebyen og sommerbyen.

– Hvorfor skal en bedrift legge kontoret sitt i sentrum kontra i utkantene? Fordi det gjør dem attraktive for potensiell­e arbeidstak­ere. Gårdeierne er selvsagt interesser­te i at flest mulig legger kontorene sine i sentrum, og det må vi hjelpe dem med, smetter Sørvig inn.

– Bare tenk effekten for restaurant­ene når byen fylles av kontorfolk, legger Fredrik Hodne til, før vi avbryter idémyldrin­gen med å spørre hva Sørvig synes er det beste med Kvadrature­n.

– STEMNINGA

– Stemninga du finner her. Jeg har små barn, og når vi drar til sentrum som familie finner vi noe som passer alle, om det er tur på Odderøya eller i Baneheia, kaffe eller mat på kafe, eller shopping på gata, svarer Sørvig før hun er tilbake på jobbsporet igjen.

– Bysentre er jo mye mer spennende og unike enn kjøpesentr­e, som er like verden over. Akkurat det skal vi dyrke fram i Kvadrature­n.

 ??  ??
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Heidi Sørvig blir ny leder for Kvadraturf­oreningen og Gårdeierfo­reningen fra 1. mars 2018.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Heidi Sørvig blir ny leder for Kvadraturf­oreningen og Gårdeierfo­reningen fra 1. mars 2018.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway