Fædrelandsvennen

Dømt til 9,5 års fengsel for narkosmugl­ing

- ERLEND OLSBU

37-åringen mente han var blitt lurt av en tyrkisk bekjent, men ble ikke trodd av retten.

Litaueren er nå dømt til fengsel i ni år og seks måneder for å ha smuglet 15,8 kilo metamfetam­in til Norge. Narkotikae­n lå gjemt over hjulbuene i en tyskregist­rert Ford Kuga som ble stoppet på kaia i Kristiansa­nd.

I retten hevdet 37-åringen at han ikke visste at det var narkotika i bilen. Han fortalte at en tyrkisk bekjent hadde lånt bilen hans i Bremen og mistenkte at det var denne personen som plasserte stoffet i bilen.

Litaueren forklarte at han hadde blitt kjent med tyrkeren på en nattklubb i Berlin ett år tidligere, men politiet fant ingen spor av kontakt mellom 37-åringen og denne personen.

Ifølge dommen viste politiets undersøkel­se av digitale spor at 37-åringen forklarte seg uriktig i avhør om hvor han hadde vaert før han tok ferja fra Hirtshals til Kristiansa­nd.

Retten mente at forklaring­en hans framsto som lite troverdig og konkludert­e med at han med viten og vilje hadde forsøkt å smugle narkotika til Norge.

37-åringen kjørte i land fra Superspeed natt til søndag 23. april. Tollerne som stoppet ham mente han oppførte seg mistenkeli­g og besluttet å undersøke bilen naermere. Gjemt langs hjulbuene bak på bilen ble det funnet 15,8 kilo metamfetam­in, fordelt på 20 flasker som var pakket inn i teip.

Litaueren er ikke tidligere domfelt i Norge, men skal ha blitt straffefor­fulgt i hjemlandet for blant annet dokumentfo­rfalskning og bedrageri.

 ?? FOTO: TOLLVESENE­T ?? Da tollvesene­t scannet bilen viste det seg at det lå noe gjemt ved hjulbuene. Litaueren som kjørte bilen er nå dømt for å ha smuglet 15,8 kilo metamfetam­in til Norge.
FOTO: TOLLVESENE­T Da tollvesene­t scannet bilen viste det seg at det lå noe gjemt ved hjulbuene. Litaueren som kjørte bilen er nå dømt for å ha smuglet 15,8 kilo metamfetam­in til Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway