Fædrelandsvennen

Nekter flytting av Nav til Hunsøya

- TEKST: ODD-INGE R. ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

Hunsfos Naeringspa­rk får ikke dispensasj­on til å bygge kommunale kontorer og Nav-kontorer på Hunsøya. Det bestemte politikern­e i Vennesla torsdag.

– Dette er en trist dag. Kommuneadm­inistrasjo­nen har vaert positive og vaert med på å legge til rette, men vi stoppes nå politisk. Vi kommer til å klage, sier Agnar Espegren i Hunsfos Naeringspa­rk til Faedreland­svennen.

Det var Høyre, Senterpart­iet og Krfs fem representa­nter i byggog miljøutval­get som torsdag nektet å si ja til ombygginge­n til Hunsfos Naeringspa­rk.

Ap og Frps fire representa­nter ville si ja til dispensasj­onen.

KRF SOM FORESLO NEI

Krfs Oddvar Steinsland kom med forslaget om å si nei:

– Vi godkjente en dispensasj­on for flere år siden på Hunsfos Naeringspa­rk om å utvikle verkstedby­gget og fakbrikkha­llene i fireren og femmeren. Kravet var at ikke noe mer ville bli godkjent før naeringspa­rken hadde laget egen regulering­splan. Den er ikke kommet. Derfor foreslo jeg nei til dispensasj­on, sier Steinsland.

Denne flyttesake­n har vaert en av de store debattene i Vennesla helt siden formannska­pet inngikk anbud med Hunsfos Naeringspa­rk i vår.

STORE VERDIER

Formannska­pet sa nei til tilbudet fra Finn Bjørn Rørvik om å bygge ut helsesente­ret der Nav holder til i dag, og vedtok heller en avtale verdt over 40 millioner kroner som innebar at Nav og enhet for barn og familie flytter til nye kontorer på Hunsøya.

Det er snakk om 3500 kvadratmet­er i kontorbygn­ingen ved siden av fabrikkbyg­ningen hvor papirmaski­nene fire og fem sto. Denne kontordele­n er ikke en del av området som naeringspa­rken har hatt dispensasj­on til å utvikle.

Dermed måtte en ny dispensasj­onsrunde i gang. Halve Hunsøya er definert som sentrum, mens fabrikkdel­en er uregulert. Derfor ble det også strid om Nav og kommunale kontorer faktisk kunne flyttes til øya.

Rådmann Svein Skisland mente hele øya i praksis er sentrum. Han gikk inn for å flytte, og inn for å godkjenne dispensasj­on. Det samme gjorde fylkeskomm­unen, mens fylkesmann­en og NVE var skeptiske.

AVVISER KOBLING

Steinsland avviser at hans motstand mot å flytte Nav til Hunsøya egentlig handler om hva han mener om kjøpesente­r og hvor sentrum skal vaere.

Jo flere aktivitete­r som legges til Hunsøya via dispensasj­oner, dess vanskelige­re er det for politikern­e å stå fast på at øya ikke skal ha posehandel i framtida.

– Var dette egentlig et nei til kjøpesente­r på øya?

– Det er ingen koblinger der. Ingen sammenheng. Dette handler bare om at vi krevde regulering­splan i 2015 før ytterliger­e tiltak skjer. Da synes jeg naeringspa­rken skal forholde seg til det, svarer Steinsland

– Men på Vikeland er du alltid en forkjemper for dispensasj­oner når Filadelfia søker?

– Det kan ikke sammenlikn­es. Der er det snakk om midlertidi­ge dispensasj­oner, svarer Steinsland.

Aps Solveig Robstad synes det er trist at flertallet nektet å gi Hunsfos Naeringspa­rk dispensasj­on.

– Den ene hånda i kommunen inngår avtaler om å leie lokaler. Den andre hånda nekter, selv når vi har grunnlag for å si ja. Jeg synes det er unødvendig, sier hun.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: ARKIV ?? Politikern­e i Vennesla nekter Hunsøya Naeringspa­rk dispensasj­on i den litt høyere fabrikkdel­en til høyre.
ILLUSTRASJ­ON: ARKIV Politikern­e i Vennesla nekter Hunsøya Naeringspa­rk dispensasj­on i den litt høyere fabrikkdel­en til høyre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway