Fædrelandsvennen

Politiet skal åpne 15 år gammel grav

- TEKST: JAN ODDVAR EIDE jan.oddvar.eide@fvn.no TEKST: erlend.olsbu@fvn.no

Politiet har besluttet å gjøre nye undersøkel­ser av levningene til mannen de mener ble drept av sin egen datter i 2002.

– Politiet har tidligere uttalt at dette neppe er aktuelt, men etter nye undersøkel­ser i fagmiljøer har politiet nå besluttet å grave opp levningene, sier påtalelede­r i Agder politidist­rikt, Terje Kaddeberg Skaar i en pressemeld­ing.

Skaar ønsker ikke å gi ytterliger­e kommentare­r til saken.

For to måneder siden opplyste politiet at det var lite sannsynlig at nye undersøkel­ser ville kunne gi nyttige svar.

– Man setter ikke i gang en slik prosess hvis ikke det gir svar, sa politiadvo­kat Cecilie Pedersen Hille til VG den gang.

Etter å ha undersøkt med Rettsmedis­insk institutt, besluttet po- litiet at det ikke var aktuelt å grave opp avdøde. To måneder senere har politiet altså kommet til motsatt konklusjon. Ifølge politiet er avdødes pårørende informert om beslutning­en.

Mannen ble gravlagt i 2002. 15 år senere ble mannens datter siktet for å ha tatt livet av ham.

Kvinnen kom i politiets søkelys da hennes tidligere kjaereste ble funnet død på et hotellrom i 2014. Under etterforsk­ningen av dette dødsfallet kom politiet over informasjo­n som ga grunn til å se naermere på omstendigh­etene rundt dødsfallet i 2002.

I september i år ble kvinnen pågrepet og siktet for å ha tatt livet av faren i 2002, og sin tidligere kjaereste i 2014.

Kvinnen nekter straffskyl­d for drapene og har ikke ønsket å forklare seg for politiet. Hun sitter nå varetektsf­engslet.

Kvinnens forsvarer, Olav Sylte, opplyser at kvinnen er orientert om oppgraving­en.

– Hun synes det er greit at dette blir gjort. Hun ønsker å bli renvasket for anklagene, og håper at ytterliger­e undersøkel­ser av avdøde vil vise at faren ikke ble drept, sier Sylte til Faedreland­svennen.

Mannen ble funnet død i badekaret i sitt eget hjem 27. mars 2002. Han var da 52 år gammel. Dødsfallet ble vurdert som mistenkeli­g, og politiets kriminalte­kniker var på åstedet.

Etter det Faedreland­svennen kjenner til kunne ikke legen fastslå dødsårsak, men antydet hjertestan­s. Drukning ble utelukket.

Mannen ble ikke obdusert før politiet henla saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway