Fædrelandsvennen

Israel – saklighet

- GABRIEL EDLAND, MIFF Kristiansa­nd.

Kjetil Tednes klager over Israel-vennenes saklighets­nivå 3/11-17.

●●Jeg er helt enig i at man skal vaere saklig i debatter. Nå er det ikke bare Israel-vennene som kan vaere usaklige. Se debattinnl­egget til Thor Krefting Nissen 4/11. Roald Øye blir beskyldt for å lyve og å bruke Joseph Goebbels metoder. Roald Øye siterer bare den britiske obersten Richard Kemp.

Oberst Richard Kemp ledet de britiske styrkene som invaderte Afghanista­n. Han er en erfaren militaerle­der, som også har vaert spesialråd­giver for Midtøsten for den britiske regjeringe­n. Han har erfaring med å føre krig mot terrorgrup­per, og har publisert artikler om å krige mot terrororga­nisasjoner som bryter alle krigens lover og regler – og kynisk bruker kvinner og barn som levende skjold. Hamas er en kynisk og rå terrororga­nisasjon som kynisk bruker antall døde kvinner og barn for å sverte de israelske soldatene, selv om de selv har drept mange av dem med raketter som ikke fungerte og eksplodert­e for tidlig og drepte egen befolkning. Richard Kemp kjenner også godt til den israelske forsvarsha­eren, IDF, og deres krigføring. Det var etter Gaza-krigen i 2008/09 at han uttalte at det har aldri i krigens historie vaert noen haer som har gjort så mye for å spare sivile liv som IDF. På internett ligger det mange videoklipp med Richard Kemp. Det er bare å lytte til ham selv.

Når Kjetil Tednes trekker fram hvor mange palestinsk­e barn som ble drept i 2014 og Thor Krefting Nissen trekker frem at 300 palestinsk­e barn ble drept i Gaza-krigen i 2008 så er de begge to «nyttige idioter» for Hamas. Hvor mange israelere tror de ville blitt drept om Israel hadde tapt en eneste av de krigene de har utkjempet, eller ikke gjort alt de kunne for å beskytte sin egen befolkning? Det vet i hvert fall israelerne, og det tror jeg ethvert fornuftig menneske, som har fulgt litt med i det som foregår i Midtøsten, vet. Hamas, Fatha, IS og de mange andre terrorgrup­pene i regionen har mye av den samme ideologien, selv om det også er forskjelle­r.

Soldatene i IDF har meget høy moral og kan måle seg med hvilken haer som helst. Det betyr selvfølgel­ig ikke at de er feilfrie. En haer som ikke gjør feil, i de kaotiske forholdene som rår i en krigssitua­sjon, finnes ikke.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway