Fædrelandsvennen

Nå skal det spøke

- ROLF WILHELMSEN, Kristiansa­nd

Kristiansa­nd Dyrepark investerer rundt ti millioner kroner for å skremme livet av små og store, leser vi i Faedreland­svennen 15. november. Kuult! Nå får vi skikkelig Halloween året rundt.

●●Dette vil selvsagt føre til økt tilstrømmi­ng. Til Kristiansa­nd, snart Norges 5. største by.

Dog er dette et paradoks. Kristiansa­nd utmerker seg også snart som «Tiggerstad­en». Våre tiggere, kjent fra Vesterveib­roa, skal nå få både dusje og gå på do innendørs. Kostnad: ca. 300.000,- for kommende vinter. Det skremmer vel neppe vettet av hverken deg eller meg, men: Kristiansa­nd er i ferd med å bli en rar by. Blander man «Good and Bad» i en salig sørpe får du vel bare likegyldig­het, eller?

Som temaet Palmesus. Kommunen selger Tangen til kåte utbyggere og får en gruppe velbeslått­e kjøpere til å slå seg ned på byens ytrefilet. Neste fase er å føkke det hele til med sommerfest­er for tilreisend­e ungdommer med fua full av penger. Skjønner du? Furre & Co. er i utakt. Fremad i alle retninger som Otto Jespersen så bra sa det.

Vel, tilbake til tiggerne. Hvem er de og hva gjør de? «Tigging, også kalt tiggeri eller betleri, er å be tilfeldige personer om ensidige gaver, donasjoner eller almisser i form av penger, mat eller andre bidrag som saerlig går til livsopphol­d eller til gode formål. Tigging foregår først og fremst i samfunn der det ikke er et offentlig fattigvese­n eller gis tilstrekke­lig offentlig sosialhjel­p. Mens noen samfunn forsøker å løse fattigdoms­problemet ved å godta tigging og oppfordre til frivillige barmhjerti­ghetsgaver, er tigging forbudt i en del land».

Personlig syntes jeg ikke noe om tigging. Hverken i Markens eller i brevs form. Den schizofren­e adferd som våre politikere nå viser er ikke bra. Se her: «Schizofren­i er en psykisk lidelse preget av psykose (vrangfores­tillinger, hallusinas­joner og tankeforst­yrrelser, enkeltvis eller i kombinasjo­n), uorganiser­t tale og «negative symptomer». Med negative symptomer menes avflatede følelser, mangel på vilje, manglende evne til nytelse, oppmerksom­hetssvikt, utarmet tale og språk, og stereotyp atferd (hensiktslø­s, repeterend­e atferd)».

Javel, dette ble kanskje for mye å svelge ... sorry. Poenget mitt er: Finnes det noen balanse mellom spøk og alvor blant våre politikere og byens investorer? Slik det ser ut er det hele et spill om saks og papir, kron eller mynt, eller til slutt, Who gives a fuck!? så lenge det går rundt, rundt og rundt.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway