Fædrelandsvennen

Complex tilbake på scenen

Flere år etter avskjedsfo­restilling­en er herrene som blant annet er kjent som «Høvågdamen­e» tilbake på scenen i Kristiansa­nd.

- TEKST: MARIE N. KALVEHAGEN marie.kalvehagen@fvn.no

– Ungene er nå eldre, og tiden strekker mer til. I tillegg begynte det å rykke litt i revyfoten igjen, sier Kjetil Tveit.

Tveit er en av fire medlemmer som utgjør revygruppe­n Complex. For 12 år siden holdt gruppen bestående av Odd Sevland, Kjell Are Janz, Kjell Leween Tønnesland og Kjetil Tveit sin avskjedsfo­restilling.

Nå er sørlending­ene klar med comeback, og setter i god Complex ånd opp forestilli­ngen «3 ½ mann» førstkomme­nde fredag i Marvika.

MYE GALGENHUMO­R

Tveit bekrefter at kjente figurer som Høvågdamen­e, Flekkerøyg­uttene, og Bedehus-karene igjen vil vaere å finne på scenen.

– Klassikern­e er tilbake, men med et helt nytt manus.

Complex hadde sin første revy på Agder teater i 1999, og siden den gangen har de hatt en rekke forestilli­nger i flere norske byer. Selv om de nå har hatt en mangeårig pause, er humoren som før.

– Vår humor er uten en rød tråd, dette skal vaere et friminutt både for publikum og for oss. Vi er imidlertid alle passert 50 år, og pilene begynner å peke nedover. Det er derfor en del fokus på kropp og helse, men det er likevel en snill og lun humor, sier han.

RULLESTOL-HUMOR

Men mye har skjedd siden gruppen sto på scenen sist. Tre av medlemmene bor fortsatt på Sør- landet, mens Kjell Tønnesland pendler fra Oppedal.

– Kjell har fått MS og sitter nå i rullestol. Derav kommer også navnet. Samtidig har vi alle passert 50 og hatt våre smeller, så utover i revyen blir det diskutert hvem denne «halve mannen» egentlig er, sier Tveit.

For Complex er det viktig å spøke, også med det alvorlige.

– Noen mener det er galt å spø- ke med at Kjell sitter i rullestol, men vi mener at man ikke må vaere redd for å tulle om slike ting. Humor er en måte å takle livet på, så det er mye galgenhumo­r i revyen, sier Tveit videre.

ÅTTE FORESTILLI­NGER

Complex har i denne omgangen satt opp åtte forestilli­nger.

– Vi er veldig godt forberedt, og har laget en typisk Complex-revy, så vi tror ikke folk vil bli skuffet. Nesten halvparten av forestilli­ngene er utsolgt, så det er jo helt fantastisk. Det er gøy at folk vil komme for å se på oss igjen, sier Tveit.

Men om gruppen er tilbake for godt, vet han ikke.

– Livene våre er jo fortsatt ganske travle, i tillegg bor Kjell i Oppedal. Det kan fort bli med kun denne ene gangen, men man skal aldri si aldri.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Complex med «Høvågdamen­e» er tilbake på scenen. Fra venstre ser vi Odd Sevland, Kjell Are Janz, Kjell Leween Tønnesland og Kjetil Tveit.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Complex med «Høvågdamen­e» er tilbake på scenen. Fra venstre ser vi Odd Sevland, Kjell Are Janz, Kjell Leween Tønnesland og Kjetil Tveit.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Høvågdamen­e er tilbake på scenen. Her Kjell Are Janz som «Hildur».
FOTO: KJARTAN BJELLAND Høvågdamen­e er tilbake på scenen. Her Kjell Are Janz som «Hildur».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway