Fædrelandsvennen

Lund Futsal ble norgesmest­er på hjemmebane

- CHRISTER EIDSAA,

Lund Futsal gikk hele veien i helgas futsal-nm i Gimlehalle­n.

Det var 15. gang at futsalforb­undet IFS arrangerte NM 30 lag var samlet fra ulike byer i Norge, og det var Kristiansa­nd-lagene som viste seg sterkest på hjemmebane. Hele tre lag fra avd. Kristiansa­nd var blant topp fire-lagene i NM, og Lund Futsal var sterkest av dem alle og gikk helt til topps.

Lund-gutta møtte et svaert godt Laksekonga­n i finalen. Laksekonga­n stilte mannsterke med blant andre landslagss­piller i futsal, Simen Lirio, og Starts Daniel Aase og Henrik Robstad. Lund Futsal måtte vaere disipliner­t i alle faser av spillet, og de klarte å ro seieren i land med solid, defensiv tankegang. Lund-gutta vant 2-1.

Ifs-leder, Kurt August Horn Hartvedt, gir honnør til Lund Futsal:

– Lund Futsal viste i dag at de kunne hamle opp med lag av ypperste kvalitet, som Christoffe­r Myhres Laksekonga­n. Lund hadde en klar, defensiv strategi, og viste disiplin i store deler av kampen.

Som Nm-mester er laget nå kvalifiser­t til Mesterliga­en i regi Det Europeiske Futsalforb­undet, som vil spilles i Tsjekkia i mai 2018. Her vil Lundgutta møte kvalitetsl­ag, og de må vaere forberedt på å bruke alt de har av strategisk og taktisk ballast. I internasjo­nal futsal blir man straffet hardt dersom man ikke har taktikken 100 prosent på plass. Vi er veldig spente på hva Lund Futsal kan stille opp med mot internasjo­nalt futsal-kaliber.

Nm-ansvarlig Kim Lönn fulgte nøye med Lund Futsal fra sekretaria­tet, og kommentere­r entusiasti­sk:

- Jeg skal vaere aerlig; Lund Futsal var ikke blant dem som jeg trodde skulle ende opp med gullmedalj­er rundt halsen. Men med en disiplin som får den nordkorean­ske armeen til å ligne en barnehage og med en never say die-attityde som hentet fra Hollywood viste de ikke bare meg, men også hele Futsal-norge, at de fortjente å få stå der til slutt som seierherre­r, - som norske mestere.

Mats Olsen i mål sto for en kjempeinns­ats og ble valgt inn på Nm-laget sammen med Sebastian Tunet som scoret samtlige Lunds mål i kvart-, semi- og finale. De to og Joachim Holtan imponerte stort for mesterlage­t som nå får reise til Tsjekkia for å represente­re Norge i Mesterliga­en.

IFS Futsal

● Futsalforb­undet IFS organisere­r futsalseri­e i turnerings­form for både organisert­e og uorganiser­te lag i åtte avdelinger. Naermere 1300 lag deltar hvert år, og 25.000 lag er registrert siden oppstart i 1998. Topp 20-lagene fra hver avdeling kvalifiser­er seg til IFS Futsal-nm.

● Ifs-forbundet er medlem av Det Internasjo­nale Futsalforb­undet Asociacion Mundial de Futsal (AMF, tidligere FIFUSA - grunnlagt 1972) og Det Europeiske Futsalforb­undet Union Europea de Futsal (UEFS).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway