Fædrelandsvennen

Frivilligh­etsprisen til Arne Hallvard Holte

- RAGNA MARIE HENDEN,

Ildsjel Arne Hallvard Holte ble onsdag 22. november hedret med Kristiansa­nd kommunes Frivilligh­etspris 2017 av ordfører Harald Furre.

– Arne Holte, du er i år tildelt frivilligh­etsprisen fordi du er en ildsjel i å få kristiansa­ndere ut på tur, og har bidratt i årevis med dugnad i idrettslag, vedlikehol­dt og lagt løypenett, er turleder og også forfatter av turbøker. Du er en frivillig ildsjel i Kristiansa­nd som betyr noe for folkehelse, friluftsgl­ede, turglede og sosiale felles opplevelse­r ute i naturen, for tusenvis av mennesker, sa ordfører Harald Furre på en markering med utdeling av prisen på ordføreren­s kontor.

– Det varmer et ordførerhj­erte å ha slike ildsjeler blant byens innbyggere. Du fikk ikke Folkets ildsjelpri­s, som du var nominert til i år, men du får Kristiansa­nd kommunes frivilligh­etspris for 2017, og det må jo vaere enda gjevere! Her har du konkurrert, uten å vite det, blant 18 innkomne forslag til frivilligh­etsprisen i kommunen, sa Furre.

Årets prisvinner er en aktiv mann som bruker sin pensjonist­tilvaerels­e på mange tiltak for andre. Han har i mange år vaert leder av Norsk Forening for Stomiog Reserveoar­opererte, NORILCO, og har vaert president for den europeiske organisasj­onen i en årrekke. Han er også frivillig turleder for en turgruppe fra kreftforen­ingen. De får komme sammen, gå tur i Baneheia, med innlagt nistepause.

– Tusen takk, dette satte jeg veldig pris på, kvitterte prisvinner Holte, og benyttet også sjansen til å gi ordføreren sin nyeste bok med 32 turforslag i byens naerområde.

– De 25.000 kronene jeg får her med prisen skal jeg dele på NORILCO og Oddersjaa. For NORILCO skal pengene gå til besøkstjen­este, fortalte prisvinner som også ble hedret av juryforman­n Lisbeth Andersen.

– Du er en meget verdig vinner, og vi er stolt over å få gi deg utmerkelse­n, fortsatte hun.

Kristiansa­nd kommunes Frivilligh­etspris skal ifølge statuttene gis til en person og organisasj­on i Kristiansa­nd som har utmerket seg med frivillig engasjemen­t og pågangsmot til beste for den enkelte innbygger og lokalsamfu­nnet.

Holte har i tillegg til ovennevnte aktivitete­r også engasjert seg i Oddersjaa i 40 år. Han har tatt på seg ulike verv, og blant annet vaert formann i mange år.

– De fleste av oss har erfart at vi føler oss bedre til sinns og får bedre helse av å vaere i naturen, sa ordføreren, og takket også prisvinner med en hyggelig prat over marsipanka­ke og kaffe til aere for prisvinner.

 ?? FOTO: RAGNA MARIE HENDEN ?? Juryleder Lisbeth Andersen og ordfører Harald Furre hedret Arne Hallvard Holte med Frivilligh­etsprisen 2017 på ordføreren­s kontor.
FOTO: RAGNA MARIE HENDEN Juryleder Lisbeth Andersen og ordfører Harald Furre hedret Arne Hallvard Holte med Frivilligh­etsprisen 2017 på ordføreren­s kontor.
 ?? FOTO: RAGNA MARIE HENDEN ?? Prisvinner Arne Hallvard Holte benyttet også sjansen til å gi ordfører Harald Furre et ferskt eksemplar av sin nye bok med 32 turforslag i naerområde­t rundt byen.
FOTO: RAGNA MARIE HENDEN Prisvinner Arne Hallvard Holte benyttet også sjansen til å gi ordfører Harald Furre et ferskt eksemplar av sin nye bok med 32 turforslag i naerområde­t rundt byen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway