Fædrelandsvennen

Vennesla spiller høyt

Ved å si nei til nyetableri­nger på Hunsøya, risikerer det politiske flertallet i Vennesla at kommunen mister investerin­ger – og kunder.

-

Vennesla har i mange år stått på stedet hvil i viktige prosesser - prosesser som vil forme bygdas framtid. Utvikling av sentrum har blitt satt opp mot utvikling av Hunsøya. Med fare for stagnasjon som resultat.

Nå bør det vaere tid for at de folkevalgt­e bestemmer seg for en retning. Men dessverre ser resultatet foreløpig heller ut til å vaere det motsatte; fortsatt nøling og bremsing av de som vil investere og utvikle bygda.

Siste knepp i denne prosessen var nyheten denne uka om at Hunsfos Naeringspa­rk ikke får dispensasj­on til å bygge kommunale kontorer og Nav-kontorer på Hunsøya. Et knapt politisk flertall i bygg- og miljøutval­get bestående av Høyre, Sp og KRF satte foten ned. Mens Ap og Frp ville si ja.

Formelt sett begrunner flertallet avslaget med at man ikke vil godkjenne en dispensasj­on før en regulering­splan er klar. Men dette handler om harde realiteter og en virkelighe­t hvor man ikke bør ta for gitt at konkurrans­en bare handler om en kamp mellom sentrum og Hunsøya. I stedet bør Venneslas politikere bekymre seg over konkurrans­en utenfra, fra an-

Det politiske flertallet i Vennesla vil ikke gi Hunsøya Naeringspa­rk dispensasj­on. Dermed får ikke naeringspa­rken leid ut kontorbygg­et til venstre til Nav og Enhet for barn og familie. Naeringspa­rken har bare dispensasj­on på å bygge om den litt høyere fabrikkdel­en til høyre.

dre kommuner som fremstår som betydelig mer framoverle­nte. Som Frps Steinar Bergstøl Andersen viser til torsdag, har det de siste årene skjedd store ting i både Lillesand, Kristiansa­nd og Mandal, kommuner som strekker seg langt for å legge til rette for investorer som vil skape arbeidspla­sser og handel.

Det er også et tankekors at de folkevalgt­e som nå sier nei til utvikling på Hunsøya, er mer restriktiv­e enn administra­sjonen. Det hører med til sjeldenhet­ene. Flertallet burde heller lytte til rådmannens pragmatisk­e tilnaermin­g. Han tar utgangspun­kt i det som i stadig sterkere grad er realiteten, nemlig at hele Hunsøya i praksis er sentrum.

De som vil Venneslas beste, bør komme til samme konklusjon. Kommunen trenger vekst i både naeringsli­v og handel. Da bør man avblåse den årelange diskusjone­n om hvilken side av elva det skal satses på. Og heller legge til rette for at de som faktisk vil satse, får anledning til det.

Dette handler om harde realiteter og en virkelighe­t hvor man ikke bør ta for gitt at konkurrans­en bare handler om en kamp mellom sentrum og Hunsøya.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway