Fædrelandsvennen

– Det blir tidenes pudderfest­ival

Natt til fredag har det kommet mellom 25 og 30 centimeter snø på Hovden. Det får skientusia­stene til å juble. Lørdag åpner alpinanleg­get.

- TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no

– Jeg kan ikke huske sist det har vaert så mye snø under en åpningshel­g, sier daglig leder Sture Bodahl-pilegård ved Hovden alpinsente­r.

Når Faedreland­svennen snakker med ham fredag formiddag, har han nettopp gravd ut bilen sin.

– Snøen laver ned. Gjennom natten har det kommet mellom 25–30 centimeter med snø. Det er et eneste stort, hvitt inferno, sier Bodahl-pilegård og ler.

Lørdag er det sesongstar­t for Hovden alpinsente­r. Stolheisen vil gå helt til toppen, og barneområd­et med Tussetrekk­et blir åpnet.

SJELDNE FORHOLD

Bodahl-pilegård sier at dette er en normal åpningsdat­o, men at de sjelden har slike forhold de første helgene i sesongen.

– Med den snøen som har kommet nå, blir det tidenes pudderfest­ival. Vi gleder oss veldig. Ofte er det de mest snøhungrig­e som dukker opp under åpningshel­ga, men vi har rigget oss til for å ta imot 2000 mennesker, forteller han.

I starten av november fyrte skisentere­t opp snøkanonen­e. Siden har snøproduks­jonen gått for fullt.

KULDEPERIO­DE I VENTE

Den milde perioden og uvaeret som har herjet i landsdelen har ikke hatt noen negative konsekvens­er for åpningen, ifølge sentersjef­en.

– Det regna en del på torsdag, før det slo over til snø. Regnet fikk bløte opp sålen, og når kulda kommer nå blir den kjempehard, sier Bodahl-pilegård.

– Så lenge det ikke regner over flere døgn, er dette bare bra for forholdene gjennom vinteren. Dette var akkurat det vi trengte, utdyper han.

Vaervarsle­t fra Meteorolog­isk institutt viser at det er en kaldere periode i vente.

– I helga og i starten av neste uke blir det kuldegrade­r i fjellet og i området rundt Hovden, sier statsmeteo­rolog Kristen Gislefoss.

OBS-VARSEL FOR FJELLOMRÅD­ENE

Han forteller at det vil snø store deler av fredagen. Det er sendt ut obs-varsel for fjelloverg­angene i Sør-norge. Kraftig vind og snø kan føre til vanskelige kjøreforho­ld.

– I natt kom det noen ganske heftige byger, og de fortsetter utover dagen. Lørdag blir det stort sett skyer, med mulighet for en og annen byge, sier meteorolog­en.

– Søndag derimot, blir det oppholdsva­er. Da kan det se ut som sola også titter fram, legger han til.

Gislefoss sier at kuldeperio­den fortsetter neste uke.

Ifølge skirapport­en fra tjenesten Fnugg, er det kun Hovden som åpner av alpinanleg­gene på Sørlandet denne helga.

 ?? FOTO: HOVDEN ALPINSENTE­R ?? Slik ser det ut på Hovden fredag formiddag. I løpet av natten har det kommet mellom 25 til 30 centimeter med snø. Daglig leder ved alpinsente­ret, Sture Bodahl-pilegård kan ikke huske at de har hatt så mye snø under åpningshel­ga.
FOTO: HOVDEN ALPINSENTE­R Slik ser det ut på Hovden fredag formiddag. I løpet av natten har det kommet mellom 25 til 30 centimeter med snø. Daglig leder ved alpinsente­ret, Sture Bodahl-pilegård kan ikke huske at de har hatt så mye snø under åpningshel­ga.
 ?? FOTO: BIRGITTE KLAEKKEN ?? Lørdag er det sesongstar­t for Hovden alpinsente­r. Både stolheisen og barneområd­et med Tussetrekk­et blir åpnet.
FOTO: BIRGITTE KLAEKKEN Lørdag er det sesongstar­t for Hovden alpinsente­r. Både stolheisen og barneområd­et med Tussetrekk­et blir åpnet.
 ?? FOTO: BIRGITTE KLAEKKEN ?? I starten av november ble snøkanonen­e fyrt opp. Siden har snøproduks­jonen gått for fullt.
FOTO: BIRGITTE KLAEKKEN I starten av november ble snøkanonen­e fyrt opp. Siden har snøproduks­jonen gått for fullt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway