Fædrelandsvennen

Politiet etterforsk­er 20 anmeldelse­r

Anmeldelse­r fra Olsen Bil-kunder som mener de har kjøpt biler med grove, uopplyste mangler, kommer stadig inn til politiet.

- TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no

GRIMSTAD

Det opplyser politiadvo­kat Geir Magne Søfteland til Faedreland­svennen.

Politiet har så langt mottatt omkring 30 anmeldelse­r fra private kunder av det havarerte bruktbilfi­rmaet Olsen Bil i Grimstad.

«Noen av disse anmeldelse­ne er henlagt på kapasitet grunnet utpreget sivilretts­lig tvist, men vel 20 anmeldelse­r er gjenstand for videre etterforsk­ning. De fleste av disse bilkjøpern­e hevder å ha kjøpt biler med grove, uopplyste mangler», skriver Søfteland fredag i en epost til Faedreland­svennen.

Han opplyser at politiet også har mottatt anmeldelse­r fra kunder som har kjøpt biler som det viste seg å vaere heftelser på.

Faedreland­svennen har tidligere skrevet at bruktbilfi­rmaet skal ha solgt pantsatte biler uten at banken fikk pengene sine. Flere kunder skal ikke ha visst at det var pant i bilen de kjøpte fra Grimstad-firmaet.

KAN BLI UTVIDET

Daglig leder og eier Geir Egil Olsen, er per nå siktet for grov korrupsjon, grove bedragerie­r overfor finansieri­ngsinstitu­sjoner, heleri, dokumentfa­lsk, uriktige opplysning­er til offentlig myndighet, bounndrage­lse og krenkelse av sikkerhets­rett.

«Siktede erkjenner ikke straffskyl­d, verken for korrupsjon eller andre forhold. Politiet kan ikke utelukke at siktelsen vil bli utvidet, skriver Søfteland.

KRAV På 14 MILLIONER

Bostyrer etter konkursene i Geir Egil Olsen-selskapene opplyser at forbrukere så langt har meldt inn rundt 120 krav på samlet 14,5 millioner kroner.

– Mange har havnet i en fortvilet situasjon etter å ha kjøpt bil hos Olsen Bil. Men det er ikke realistisk at de får ei krone igjen gjennom bobehandli­ngen, sier bostyrer Kai Knudsen advokatfir­maet Wigemyr & Co til Faedreland­svennen.

Samlet sett er kravene i de ulike boene på over 100 millioner kroner. De største kreditoren­e er Olsens bankforbin­delser, Sparebanke­n Sør, Nordea og Santander Consumer Bank.

HALVPARTEN UNDERKJENT

Olsens nisje var å kjøpe kondemnert­e biler fra forsikring­sselskapen­e, bygge dem opp og selge dem videre.

Samtidig med politiets etterforsk­ning har Statens vegvesen undersøkt tett på tusen biler solgt av bruktbilfo­rhandleren. Nesten halvparten av bilene ble underkjent. 75 av dem ble avskiltet på stedet.

Siden 2012 har 3000 biler rullet ut på veiene fra Grimstad-firmaet, har Geir Egil Olsen tidligere opplyst til Faedreland­svennen.

På fire år har bruktbilfi­rmaet fra Aust-agder hatt 13 saker i Forbrukert­vistutvalg­et etter klager fra kunder.

 ?? FOTO: ROALD ANKERSEN ?? Det havarerte Olsen Bil holdt til i Grimstad.
FOTO: ROALD ANKERSEN Det havarerte Olsen Bil holdt til i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway