Fædrelandsvennen

Henriksen bekymret for barneverne­t

- JARLE R. MARTINSEN

Stortingsr­epresentan­t på Sørlandsbe­nken Kari Henriksen (Ap) mener regjeringe­n forsømmer barneverne­t.

– Årets budsjett fra regjeringe­n medfører ett reelt kutt i bevilgning­ene til barneverns­tjenesten til tross for de utfordring­er den har. Det er urovekkend­e for barna, sier Kari Henriksen.

Hun kommer med utspillet med bakgrunn i Faedreland­svennen sak om den kraftige økningen i antall saker for Barnevern Sør i Mandal. På ti år er saksmengde­n mer enn firedoblet.

Henriksen sier hun deler be- kymringen som kommer fra ansatte og fylkesmann­en om at det er for mange oppgaver og for få folk i tjenesten.

– Å skape gode relasjoner til barn tar tid. I stedet for å sørge for at barna skal få tid nok med ansatte i den ytterst sårbare situasjone­n de står i, velger regjeringe­n å reelt kutte i budsjettet til barneverne­t, slik at ansatte får flere oppgaver og mindre tid til barna, sier Henriksen.

Hun sier Arbeiderpa­rtiet i sitt alternativ­e budsjett legger 208 millioner ekstra inn i tjenesten, øremerket flere stillinger i barneverne­t.

– Jeg er redd for at med regjeringe­ns budsjett vil vi se at flere godt utdannede barneverns­ansatte velger å slutte eller søke seg til administra­tive stillinger. Det er ikke en god løsning for barna, sier Henriksen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway