Fædrelandsvennen

Lover en tredobling

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Lillesand er på laerlingeb­unnen i Aust-agder. Nå lover Aps Cecilie Knibe Kroglund tredobling, men hun mangler pengene.

– Vi er ikke ferdig med budsjettet, men det er vanskelig å finne midler til et stort løft der nå. Derfor vil vi ha en forplikten­de handlingsp­lan. Vi kan ikke vaere bekjent av å ha så få laerlinger i kommunen, sier Aps Knibe Kroglund til Faedreland­svennen.

På BUNNEN

Lillesand kommune har engasjert 11 laerlinger, altså cirka én per tusen innbyggere. Målet til Kommunenes Interesseo­rganisasjo­n KS er tre per 1000.

Snittet for kommunene i Aust-agder er 2,12 laerlinger per tusen innbyggere (best i landet). Vest-agders kommuner er midt på treet med 1,88 laerling per 1000 innbyggere. Vegårshei har satset målrettet og er på topp med 3,9 laerlinger per 1000 innbyggere.

HANDLINGSP­LAN

– Vi har lite reserver og trange budsjetter. Da er det vanskelig å finne rom for nye tiltak - og hvert år snakker vi om ting som burde vaert gjort. Da mener vi i Ap at løsningen er å vedta en handlings- og opptrappin­gsplan. Da kan vi få planlagt denne satsingen på laerlinger og faset den inn over flere år, sier Cecilie Knibe Kroglund.

– Dere vil altså pålegge rådmannen å finne penger til laerlingen­e, siden dere selv ikke finner dem?

– Det er en altfor enkel analyse. Når vi skal gjennomfør­e store løft, må det skje gjennom strategisk satsing og planleggin­g. Vi må lage en handlingsp­lan slik at vi når målene, ikke bare prater om dem, sier hun.

Hun mener Lillesand innen tre år bør ha tre laerlinger per 1000 innbyggere i kommunen.

– Med en plan kan vi også bruke kommunens turnover til å engasjere laerlinger, sier Cecilie Knibe Kroglund.

THOMASSEN ENIG

Ordfører Arne Thomassen (H) lovet i vår å doble antall laerlinger. Han synes ideen til Ap er god.

– Den tror jeg alle kan støtte. Vi lager en handlingsp­lan og faser dette inn over noen år. Veldig klokt, for ingen av oss har pengene til å løse dette rett over bordet, sier Thomassen.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Aps Cecilie Knibe Kroglund foreslår kraftig satsing på laerlinger i Lillesand kommune de kommende årene.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Aps Cecilie Knibe Kroglund foreslår kraftig satsing på laerlinger i Lillesand kommune de kommende årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway