Fædrelandsvennen

Kampen om Playstatio­n 4 på Sørlandsse­nteret

Halv ti torsdag kveld stilte de første seg i Black Friday-køen utenfor Power på Sørlandsse­nteret. Målet for mange av dem var ti Playstatio­n 4 til 999 kroner.

- RICHARD NODELAND

– Vi stilte oss i køen klokka ett i natt og har lagt taktikk siden. Men den slo jo helt feil da vi fikk vite at vi ikke kunne løpe, sier Adrian Hasanaj.

Kameratgje­ngen på fire hadde ett mål for øye: Playstatio­n 4. Og selv om den opprinneli­ge taktikken slo feil, sikret de seg likevel hver sin spillkonso­ll.

BEDRET VAKTHOLD

Etter kaoset ved åpningen i fjor, hadde senteret sørget for vesentlig bedre vakthold i år.

– Vi ble tatt på senga av det voldsomme trøkket i fjor. Derfor har vi fått inn flere vakter, satt opp gjerder og slipper inn puljer på femti for at ting skal gå riktig for seg, sier Storevold.

Nytt av året er også at det trekkes ut seks gullbillet­ter kunder som slipper inn halv sju, får velge ett hovedtilbu­d og ellers handle før alle andre.

GULLBILLET­T

En av dem var Gushi Joamir.

– Jeg kom klokka 03, og da var det allerede 30–40 i køen. Hadde det ikke vaert for at jeg vant gullbillet­ten, hadde det ikke blitt noe Playstatio­n på meg, sier Joamir, som er ferdig med eksamen og nå skal «ligge hjemme og råtne» foran tv-en, som han selv kaller det.

Kaja Utne og Emilie Hemsett er blant de ti første i den vanlige køen, der musikken dundrer fra høytalerne. Også de er ute etter spillkonso­llen.

– Det er jo litt kjedelig at seks tilfeldige loddvinner­e slipper inn før oss, men sånn er det. Vi kom her halv ett, og har klart oss i småregnet gjennom natta med kjempebams­en vår og mange tepper, sier Utne.

– KJEMPEMORO

Klokka sju presis startet handlekaos­et, og puljer på femti kappgår til de forskjelli­ge tilbudene.

Et kvarter senere kan varehussje­f Bjørn Terje Omholt på Power fornøyd konstatere at 1500 kunder hadde vaert innom butikken.

– Dette er jo bare kjempemoro. Masse folk, masse omsetning og en kickstart på julehandel­en, sa Omholt.

– INGEN SKADER

Senterlede­r Storevold kan også puste lettet ut etter første kvarter.

– Ingen skader og ingen som datt. Vi registrert­e en som kom inn på krykker, men det skyldtes nok ting som har skjedd før denne dagen, sier Storevold og smiler.

På de andre butikkene på senteret var trengselen vesentlig mindre enn på Power. Men fortsatt mange til fredag morgen klokka 07.30 å vaere.

Hos XXL treffer vi Skjalg Klette som har sikret seg et par ski til halv pris.

– Det er jo litt hysteri, men mest gøy. Vi skulle ha ski uansett, så da benyttet vi sjansen i dag. Så lenge man ikke friker ut og kjøper masse annet, går det jo i pluss, smiler Klette.

 ?? ALLE FOTO: JACOB BUCHARD ?? Hard kamp om spillkonso­llene på Power under Black Friday. Her sikrer Agon Hasanaj (til venstre) og Mirlind Huskaj seg en konsoll hver.
ALLE FOTO: JACOB BUCHARD Hard kamp om spillkonso­llene på Power under Black Friday. Her sikrer Agon Hasanaj (til venstre) og Mirlind Huskaj seg en konsoll hver.
 ??  ?? Catherine Enger var først ute i køen torsdag kveld. Resultatet er blant annet en vaskemaski­n til knallpris.
Catherine Enger var først ute i køen torsdag kveld. Resultatet er blant annet en vaskemaski­n til knallpris.
 ??  ?? Klokka er sju og de første femti kundene slippes inn på senteret.
Klokka er sju og de første femti kundene slippes inn på senteret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway