Fædrelandsvennen

Statens inntekter fra el-avgift vokser

- NTB

Statens inntekter fra el-avgiften har de siste åtte årene vokst forbi inntektene fra lignende saeravgift­er, blant annet veibruksav­giften på diesel og bensin.

Det viser en sammenstil­ling av tall fra statsbudsj­ettet og statsregns­kapet som Direktorat­et for økonomisty­ring har hjulpet enerwe.no med. Nettstedet represente­rer energibran­sjen.

Tallene viser at statens inntekter fra el-avgiften har vokst fra 7,3 milliarder til 11,1 milliarder kroner i årene 2010 til 2018. Noe av økningen skyldes økt forbruk, men det meste har sin årsak i høyere el-avgift.

Målt mot saeravgift­er på alkohol og tobakk og veibruksav­giften på bensin og diesel har el-avgiften gått fra å vaere den minste av disse i 2010 til å bli den nest største neste år.

Statens inntekter fra veibruksav­giften på bensin har sunket fra 7,4 til 5,2 milliarder kroner neste år, fordi det selges mindre bensin selv om avgiften har økt. Inntektene fra veibruksav­gift på diesel har økt, men ikke like mye som fra el-avgiften.

Verdt å merke seg er det også at både bensin og diesel i tillegg til veibruksav­gift ilegges en Co2-avgift på 1,04 kroner per liter.

Alkoholavg­iften er fortsatt den mest innbringen­de av saeravgift­ene og vil gi staten anslagsvis 13,6 milliarder i kassen neste år.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Statens inntekter fra el-avgiften har vokst fra 7,3 milliarder til 11,1 milliarder kroner på åtte år.
FOTO: NTB SCANPIX Statens inntekter fra el-avgiften har vokst fra 7,3 milliarder til 11,1 milliarder kroner på åtte år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway