Fædrelandsvennen

Betaling på bussen

- Kunnskapsm­inister

Torstein Kristensen skriver et innlegg 22. november om betaling på bussen.

●●Han mener at betaling til sjåfør ikke er noe problem. Jeg har helt andre erfaringer enn han. Det er nettopp ekspederin­gen av famlende passasjere­r som skal betale kontant som tar tid. Jeg har observert at det har tatt opp til 5 minutter før en person har blitt ferdig ekspedert. Og det er ofte flere som er i samme situasjon.

Derfor er bruk av billettkor­t en god løsning. Forsinkels­ene på bussen skyldes like mye billetteks­pedering som trafikken.

I Oslo er det ikke lenger mulig å kjøpe billett på bussen. Du kjøper den på forhånd i en kiosk eller på «Trafikkant­en». Du trenger ikke å passere sjåføren når du går på bussen. Du går på den døra som er naermest. Validering­en av billetten skjer ombord i bussen mens bussen kjører. Dermed blir oppholdet på holdeplass­ene kortest mulig og forsinkels­ene skyldes nesten bare trafikken.

De som kjører bussene er svaert fornøyd med denne ordningen nå kan de konsentrer­e seg om selve kjøringen. Passasjere­ne er også fornøyd. Denne ordningen vil etter hvert tvinge seg igjennom i Agder også.

Det jeg savner er at bussene har intern kommunikas­jon seg i mellom eller med en sentral. Det ville løst en del problemer med trafikkavv­iklingen,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway