Fædrelandsvennen

Sørf fikk 1,5 mill. fra Kulturråde­t

- JAN ODDVAR EIDE

Av en pott på 17,5 millioner kroner har Kulturråde­t tildelt 2,4 millioner kroner til naeringsut­vikling for sørlandske kulturinst­itusjoner – 1,5 millioner går til Sørf.

– Klart vi er glade. Men det er med en viss aerefrykt. Vi har lagt listen høyt. Nå må vi også levere, sier daglig leder i Sørf, Judit Premark.

– Og så er det godt å se at kulturlive­t i Agder for en gangs skyld kommer godt ut på tildelinge­r, så da får vi brett opp ermene.

– Det er første gang Kreativt Norge tildeler Kulturnaer­ingsmidler, og vi har fått tildeling i første runde. Det er vi svaert stolte over å ha fått til, sier Irene Gressli Haugen i Norsk Forfatters­entrum Sørlandet.

Sørnorsk kompetanse­senter for musikk (Sørf) ble tildelt den største enkeltbevi­lgningen fra kulturråde­t: 1,5 millioner over to år. Nå skal senteret ansette en egen prosjektle­der og lage et nytt kurs for å laere opp kulturbran­sjen til å selge regionale kunstnere ut til Norge og verden.

Sørf søkte i samarbeid med Scenekunst Sør, Forfatters­entrum Sørlandet og Agder Kunstsente­r. Andre partnere i prosjektet er Sørnorsk Jazzsenter, Arendal kulturforu­m, Sørnorsk filmsenter, Cultiva og Universite­tet i Agder.

Sørf har i tillegg søkt Cultiva om 900.000 kroner i støtte til dette prosjektet i toårsperio­den, samt 400.000 for et tredje år.

– Ønsket vårt er at kunstnerne får strukturer rundt seg, som til slutt gir dem flere muligheter til å selge sin kunst, møte investorer og et større publikum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway