Fædrelandsvennen

– Jeg anser meg som heldig

- TEKST: MARIE N. KALVEHAGEN marie.kalvehagen@fvn.no

Ingrid Bjørnov kommer lørdag til Q42 med forestilli­ngen «Steinway to heaven».

– Jeg gleder meg masse til å komme tilbake til Kristiansa­nd. Jeg har fått beskjed om at det er på tide, det er visst ti år siden jeg sist var her med soloforest­illing, sier Ingrid Bjørnov.

Ingrid Bjørnov er for tiden aktuell med soloforest­illingen «Steinway to heaven». Lørdag kommer hun til Q42.

JAKTEN På EGEN KLANGBUNN

Bjørnov ble først kjent gjennom popduoen «Dollie», som hun dannet med Benedicte Adrian på 80-tallet. I senere tid har hun utmerket seg som soloartist med en rekke sceneshow. Dette showet er imidlertid inspirert av noe helt spesielt.

– Det startet med en omvisning på Steiner-fabrikken i Hamburg, hvor jeg ble riktig fascinert av fysikken i et flygel. Forestilli­ngen tar derfor utgangspun­kt i hvordan man bygger et flygel, derfra går den videre til treverk, og ender med en slags jakt etter egen klangbunn. Det er rett og slett en morsom mimretur, sier Bjørnov.

Derav kommer også navnet, «Steinway to heaven».

– Det ble en pianistisk vri på den gamle 70-tallsballa­den som handler om veien til himmelen. Sånn sett føles det jo ganske relevant at forestilli­ngen holdes i Q42, sier hun videre.

Bjørnov har allerede underlagt naermere 40 forestilli­nger rundt i landet. Flere anmeldere har rullet terningen til en sekser.

– Responsen har vaert utrolig bra og over all forventnin­g, så det er gøy.

FORNØYD MED YRKESVALGE­T

Når Bjørnov ikke er på turné, steller hun på sitt småbruk i Tomter i Østfold.

– Kombinasjo­nen med avling og turné er ikke alltid like lett, i går tok jeg for eksempel opp purre med spett. Men jeg elsker livet på småbruk, jeg er ganske så jordbunden, sier artisten.

53-åringen har holdt fast ved artistkarr­ieren i 35 år.

– Jeg er utrolig fornøyd med yrkesvalge­t, så jeg holder meg fast ved min lest. Etter tiden i «Dollie» fikk jeg i gang min egen solokarrie­re som 40-åring, så sånn sett anser jeg meg som heldig. Det er fantastisk at tiden slipper å stå stille, sier hun.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Lørdag kommer Ingrid Bjørnov til Q42 med forestilli­ngen «Steinway to Heaven».
FOTO: NTB SCANPIX Lørdag kommer Ingrid Bjørnov til Q42 med forestilli­ngen «Steinway to Heaven».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway