Fædrelandsvennen

Trolig ny dialog med Molde om treneren

- TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

Start ville ha Mark Dempsey så fort Steinar Pedersen var ferdig, men Molde sa nei. Nå skal klubbene trolig i ny dialog.

KRISTIANSA­ND

– Ingen trenere har per nå fått tilbud, skriver Starts sportsdire­ktør Tor-kristian Karlsen i en sms.

Starts sportsdire­ktør er klar på at klubben skal ha ny hovedtrene­r på plass i god tid før jul. Etter det Faedreland­svennen vet er Molde-assistent Mark Dempsey fortsatt Starts førstevalg, og han har vaert det lenge. Faedreland­svennen sitter på opplysning­er om at Start ville ha Dempsey inn da Steinar Pedersen måtte gå fem serierunde­r før slutt, men Molde satte foten ned.

Nå må Start trolig i nye forhandlin­ger med romsdaling­ene, som spiller en viktig kamp mot Sarpsborg hjemme på Aker Stadion søndag. Tar de poeng tar de sølvet bak Rosenborg.

Karlsen vil ikke kommentere navn, men var tidligere i uken klar på at Start fortsatt har dialog med flere kandidater.

DEMPSEY HAR KONTRAKT

– Vi har fortsatt løpende dialog med flere. Så har vi hele tiden hatt våre preferanse­r. Enkelte av disse kandidaten­e er involvert i omstendigh­eter som gjør det vanskelig for dem å gi veldig klare tilbakemel­dinger akkurat nå. Vi har fortsatt god tid, og har ikke noe behov for å presse frem noen løsninger akkurat nå.

Dempsey har kontrakt med Molde til sommeren 2019.

Molde har tidligere bekreftet overfor Faedreland­svennen at Start tok kontakt med Dempsey etter at Steinar Pedersen var ferdig i klubben.

At Start pratet med treneren uten at Molde ble kontaktet ble ikke godt mottatt i Romsdal. Nå har klubbene skvaeret opp, etter at Start-direktør Even Brandsdal tok kontakt med Øystein Neerland og beklaget seg.

– Vi har kommuniser­t med Start i etterkant av at de tok kontakt med ham. Vi er ferdige med saken, men det er viktig at man går riktig tjenesteve­i, sa Øystein Neerland til Faedreland­svennen tidligere i høst.

Neerland vil per nå ikke kommentere Starts Dempsey-interesse.

HENTET TIL NORGE AV HØGMO

Faedreland­svennen har prøvd å komme i kontakt med Dempsey, foreløpig uten hell. Molde ønsker ikke at vi får stille treneren spørsmål.

– Mark er under kontrakt med Molde, det er ikke noe behov for å kommentere noe utover det fra Molde FK.

Ole Gunnar Solskjaer uttalte følgende til Romsdals Budstikke tidligere i høst.

– Det er alltid slik at nå man har gode trenere og spillere, så kan andre klubber vise interesse. Så er det opp til oss å overbevise dem om at de passer her. Det handler om både spillere og trenere. Det er litt av min og klubbens jobb at vi selger det vi holder på med, sa Solskjaer, som la til.

– Vi vil selvfølgel­ig helst ha Mark i Molde.

Start har allerede Dempseykom­pis Mick Priest i klubben. Han ble hentet inn som trener i sommer, og tok over midlertidi­g etter Steinar Pedersen.

– Best friends in football, var uttrykket Priest brukte da han skulle beskrive forholdet mellom ham og Dempsey. De to var trenere samtidig i Manchester Uniteds ungdomsaka­demi noen år tilbake.

Det var Per Mathias Høgmo som hentet Dempsey til Norge - for å jobbe med talentene i Tromsø. Ole Gunnar Solskjaer hentet ham til Molde, der han har hatt to perioder med suksess. Før det hadde han gode resultater i både Haugesund og Djurgården. 53-åringen var også med Solskjaer til Cardiff.

Mark er under kontrakt med Molde, det er ikke noe behov for å kommentere noe utover det fra Molde FK.

MOLDE, til Faedreland­svennen

 ?? FOTO: BILDBYRÅN NORWAY ?? Mark Dempsey har kontrakt med Molde fram til sommeren 2019.
FOTO: BILDBYRÅN NORWAY Mark Dempsey har kontrakt med Molde fram til sommeren 2019.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway