Fædrelandsvennen

Bruun-gundersen er en dyktig politiker vi kommer til å høre veldig mye fra.

– Jeg er helt sikker på at Carl I. Hagen har hørt om Åshild nå, og kommer til å gjøre det i fremtiden. Åshild er en dyktig politiker som vi kommer til å høre veldig mye fra.

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

KRISTIANSA­ND

Det sier Mandals ordfører Alf Erik Andersen, som også sitter i Frps sentralsty­re.

Bølgene har gått meterhøyt etter at stortingsr­epresentan­t Åshild Bruun-gundersen torsdag sa til Faedreland­svennen at Carl I. Hagen (73) er feil mann til Nobelkomit­een.

Akkurat det er ikke Alf Erik Andersen enig i:

– Carl har gjort en formidabel innsats for partiet, og har et veldig ønske om dette vervet. Det mener jeg han fortjener, sier han.

Åshild Bruun-gundersen mener også det er respektløs­t overfor velgerne at Hagen ønsker å trekke seg som vararepres­entant til Stortinget for å kunne bekle vervet.

– Jeg ser at det er et dilemma at han også er vara til Stortinget, det er ikke noe å legge skjul på. Når man går til valg skal man ha respekt både for partiet og velgerne, og jeg skjønner at spørsmålet stilles, sier Andersen.

Carl I. Hagen møtte kritikken fra Åshild Bruun-gundersen slik:

– Det er fantastisk at mennesker ingen har hørt om skal ha bastante meninger om hvem som skal sitte i Nobelkomit­een, sa han til Faedreland­svennen.

– Vi kommer til å høre mye fra Åshild i fremtiden, kommentere­r Alf Erik Andersen.

SAUDLAND STØTTER HAGEN

Frps stortingsr­epresentan­t Gisle M. Saudland fra Vest-agder stiller seg helt og holdent bak Carl I. Hagen som partiets kandidat til Nobelkomit­een.

– Jeg stiller meg bak stortingsg­ruppas nominasjon av Carl I. Hagen og synes han er en god kandidat, sier Saudland til Faedreland­svennen.

Saudland var bortreist da Frps gruppemøte gjorde sitt vedtak forrige onsdag, og fikk derfor ikke avlevert sin stemme til Hagen selv.

– Hva er det som gjør Hagen spesielt godt egnet til å finne kandidater til Nobels fredspris?

– Han har lang erfaring fra politikken, har vaert en offentlig person lenge, og jeg er ikke i tvil om at han er kapabel til å ha det vervet.

– Svaert mange oppfatter Carl I. Hagen som en kontrovers­iell person med et årelangt rulleblad spekket med omstridte synspunkte­r?

– Mange politikere er kontrovers­ielle, og jeg lever godt med det, sier Saudland.

– VILLE IKKE SAGT DET

– Hva tenker du om kritikken Bruun-gundersen reiser?

– Åshild står fritt til å si det hun ønsker, men jeg hadde vel ikke sagt det samme.

– Carl I. Hagen omtalte Bruungunde­rsen som «et menneske ingen har hørt om», hva synes du om det?

– Det har jeg ingen formening om, svarer Gisle M. Saudland.

Lederen av Kristiansa­nd Frp, Steinar Bergstøl Andersen, gir også sin helhjerted­e støtte til Carl I. Hagen:

– Han har vist gjennom mange år at han er en svaert dyktig politiker, og er den av alle som mest fortjener dette vervet, sier han.

– SKAPER IKKE FRED

Fylkeslede­r i Aust-agder Frp, Peter A. Busch, reagerte sterkt på den tidligere Frp-formannens omtale av Åshild Bruun-gundersen:

– Jeg synes ikke noen damer bør bli omtalt sånn. Jeg tror ikke Carl I. Hagen skaper mye fred ved å komme med sånne uttalelser, sier Busch til VG.

Faedreland­svennen har forsøkt å få lederen av Frps valgkomité, Ulf Leirstein, i tale, men han har ikke besvart våre henvendels­er. Men til VG sier Leirstein:

– Jeg ville aldri sagt det Carl sier. Men folk må stå til ansvar for det de må velge av ord.

Stortinget­s presidents­kap gjorde det torsdag klart at Carl I. Hagen ikke kan trekke seg som vararepres­entant til Stortinget. Men den tidligere partiforma­nnen sa fredag til Nettavisen at han vurderer å søke permisjon.

 ?? FOTO: TONE SANDBERG ?? – Åshild Bruun-gundersen er en dyktig politiker vi kommer til å høre veldig mye fra, sier Mandals ordfører Alf Erik Andersen som også sitter i partiets sentralsty­re.
FOTO: TONE SANDBERG – Åshild Bruun-gundersen er en dyktig politiker vi kommer til å høre veldig mye fra, sier Mandals ordfører Alf Erik Andersen som også sitter i partiets sentralsty­re.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway