Fædrelandsvennen

Norwegian anker dom om ulovlig innleie av folk

-

Etter at flyselskap­et tapte mot de ansatte i tingretten, vil Norwegian ha omkamp i lagmannsre­tten for å avklare om de er reell arbeidsgiv­er.

Borgarting lagmannsre­tt har satt av to uker til ankebehand­lingen av arbeidskon­flikten som starter tirsdag.

Asker og Baerum tingrett ga sju piloter og seks kabinansat­te fullt medhold i kravet om at Norwegian Air Shuttle ASA er deres reelle arbeidsgiv­er, da saken var oppe før sommeren. De ansatte mener at det er selve morselskap­et som er arbeidsgiv­eren og ikke et av dattersels­kapene som driver utleie til egne selskaper.

Tingretten slo for øvrig fast at Norwegian drev ulovlig innleie av arbeidskra­ft.

– Dommen setter en stopp for selskapsmo­deller som kun har til hensikt å svekke arbeidstak­eres rettighete­r og hindre arbeidsmil­jølovens vernebeste­mmelser, sa leder Hans-erik Skjaeggeru­d i Parat etter dommen i tingretten.

Pilotene ville også ha erklaert ugyldig at Norwegian hadde overført mange ansatte fra morselskap­et til PSN – Pilot Services Norway – under en streik, men det fikk de ikke rettens medhold i. Retten kritiserte flyselskap­et for lite ryddig oppførsel ved å gjennomfør­e en virksomhet­soverdrage­lse under en streik, men fant ikke handlingen ugyldig.

Begge parter har anket dommen fra tingretten.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Asker og Baerum tingrett ga sju piloter og seks kabinansat­te fullt medhold i kravet om at Norwegian Air Shuttle ASA er deres reelle arbeidsgiv­er, da saken var oppe før sommeren.
FOTO: NTB SCANPIX Asker og Baerum tingrett ga sju piloter og seks kabinansat­te fullt medhold i kravet om at Norwegian Air Shuttle ASA er deres reelle arbeidsgiv­er, da saken var oppe før sommeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway