Fædrelandsvennen

Smektende og velklingen­de

- RUNE SLYNGSTAD

JULEMUSIKK Marie & Tor Kvammen

«Juleklang» Everland Music

Ekteparet Marie og Tor Kvammen fra Sandnes har holdt julekonser­ter i ti år. Nå er de endelig ute med ei ni spor lang plate med duetter, og med låter som de synger hver for seg.

Det gjør de med en blanding av poppa julesanger og mer sakrale saker. Noen av dem har arrangemen­ter som er litt for voldsomme og overdådige for sitt eget beste, mens de mest nakne pianoballa­dene er en nytelse å lytte til, slik som «Høyr kor englar sang frå sky».

Både Marie og Tor Kvammen har fyldige og sterke stemmer. Sistnevnte sang seg til finalen i «The Voice» i 2013. Begge viser at de har kompetanse­n som skal til for å lage ei god juleplate. Det som gjør at noe av dette bikker over til bare middels interessan­t er lydbildet som til tider mangler nyanser, finesser og dynamikk.

Men for all del; «Juleklang» har både gode vibrasjone­r og mange smektende og velklingen­de låter. De klarer til og med å gjøre en god versjon av «Det hev ei rose sprunge», som Helene Bøksle naermest har gjort udødelig. Et annet høydepunkt er deres versjon av en tusen år gammel islandsk middelalde­rsang, her kalt «Høyr himmelsmed­en». Det låter vakkert, og den holder på tidsånden stemningsm­essig.

Mange kan komme til å like juleklange­n til Marie og Tor Kvammen mens vi venter på at det skal bli jul på ordentlig.

Rune Slyngstad

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway