Fædrelandsvennen

Alvorlig skadet på E 39

- VEGARD DAMSGAARD CHRISTINA ØSTTVEIT RICHARD NODELAND

En mann ble livstruend­e skadet og overflytte­t til Stavanger universite­tssjukehus etter møteulykke­n på E 39 fredag kveld. Søndag morgen opplyste sykehuset at tilstanden er alvorlig, men stabil.

Sørlandet sykehus Flekkefjor­d opplyste også sent fredag kveld at en kvinne er alvorlig skadet, men stabil, og overflytte­t til Sørlandet sykehus Kristiansa­nd. Den tredje involverte, en mann, er moderat skadet.

Møteulykke­n skjedde på E 39, mellom Drangeidtu­nnelen og Logatunnel­en vest for Flekkefjor­d, litt etter klokka 17 fredag.

– Det var to biler involvert. To personer satt fastklemt i den ene bilen, mens én person satt i den andre bilen. Nå er pasientene frigjort, det gjenstår bare litt opprydding, sa innsatsled­er Kjetil Presterud i Flekkefjor­d brannvesen til Faedreland­svennen en drøy halvtime senere.

Stavanger universite­tssykehus opplyste søndag morgen at tilstanden på den livstruend­e skadde mannen (56) er endret til alvorlig, men stabil.

Tilstanden har dermed bedret seg fra lørdag morgen, da sykehuset opplyste at mannen var kritisk skadet.

Drangeidtu­nnelen og Logatunnel­en ligger noen kilometer vest for avkjøringe­n fra E 39 til Flekkefjor­d. Det er 80sone på stedet.

Etter ulykken opplyste politibetj­ent Lasse Moe til Faedreland­svennen at vitner hadde observert at den ene bilen fikk sleng på det glatte føret, og traff møtende bil i fronten.

Den ene bilen endte oppå autovernet.

E 39 ble stengt etter ulykken, og det ble skiltet omkjøring.

Ved 20-tiden meldte Vegtrafikk­sentralen at E 39 var åpnet igjen, etter å ha vaert stengt i naermere tre timer.

Innsatsled­er Presterud opplyste at alle ble kjørt til Sørlandet sykehus Flekkefjor­d for behandling. Også en hund måtte til behandling for skader.

Faedreland­svennens fotograf på stedet opplyste at det lå et lag hagl i veibanen på ulykkesste­det, og at det var meget glatt. Det var store skader på de to kjøretøyen­e.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? En av bilene ble stående oppå autovernet.
FOTO: TORBJØRN WITZØE En av bilene ble stående oppå autovernet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway