Fædrelandsvennen

Snaue 1000 gjester i bakken

- RICHARD NODELAND

– Har aldri hatt et så bra utgangspun­kt for en sesong så lenge jeg har vaert her, sier skisenters­jef. Snaue 1000 gjester testet alpinsente­ret på Hovden lørdag.

– Vi hadde rett under 1000 mennesker som besøkte oss lørdag, noe som er langt bedre enn forventet, sier Sture Bodahl-pilegård, daglig leder ved Hovden alpinsente­r.

Så er da også snøforhold­ene i landsdelen­s største skianlegg langt bedre enn forventet.

Ifølge Yr.no var det i går kommet 60 millimeter nedbør på Hovden siden torsdag. Det tilsvarer omtrent 60 centimeter snø.

– Jeg har aldri opplevd et så bra utgangspun­kt for en sesong siden jeg kom opp her i 2010. Denne snøen er helt klart med på å sikre sesongen, sier en storfornøy­d Bodahl-pilegård.

Fra neste helg av regner han med å ha hele Nos-siden (hovedbakke­n, journ.anm.) åpen. Med flere kalde dager i vente, helt ned i minus 15 grader på torsdag ifølge Yr, kan nemlig snøproduks­jonen gå for fullt fremover.

– Vi produserer så mye vi klarer, så ligger det også an til at vi skal få litt natursnø fra oven, sier den daglige lederen.

Søndag anslår han at telleverke­t vil stoppe på mellom 400 og 500 gjester. I tillegg til at det for mange er hjemreised­ag, er vaeret også noe dårligere enn i går.

For de som foretrekke­r bortoversk­i er det foreløpig løypenette­t ved skistadion og en liten del av Auversvatn-løypa som er åpnet.

– Vi har tråkket opp løypa fra sentrum til Hartevasst­jønn, en strekning på cirka fire kilometer. I tillegg er alle løypene rundt stadion åpne, og her er det veldig fine forhold, forteller Grete Breivik, løypekjøre­r for det kommunalt eide Hovden løypekjøri­ng.

Hun håper de kan åpne flere løyper til neste helg.

– Vi satser på å få kjørt opp løypene gjennom Lundane og Vidmyr til uka, men det kommer an på om myrene tørker opp. Det er veldig bløtt nå, men med det kalde vaeret som er meldt framover har vi et håp om å få det til, sier Breivik.

 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Ingenting å si på snøforhold­ene til november å vaere. Her fra stolheisen på Hovden alpinsente­r.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Ingenting å si på snøforhold­ene til november å vaere. Her fra stolheisen på Hovden alpinsente­r.
 ?? FOTO: GRETE BREIVIK ?? Andebu IL var på treningssa­mling på Hovden i helga.
FOTO: GRETE BREIVIK Andebu IL var på treningssa­mling på Hovden i helga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway