Fædrelandsvennen

– Har en kjempegod julebordse­song

Hoteller og restaurant­er i Kristiansa­nd melder om full fart på julebordsa­lget. På Hotel Ernst var 500 gjester benket til julemat, drikke og underholdn­ing lørdag kveld.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

– Vi har en kjempegod julebordse­song i år, bedre enn i fjor. Noe av grunnen er nok at Hotel Caledonien er stengt dette året, opplyser Stine Marthinsen, sales manager hos Clarion Hotel Ernst.

Hotellet har fem helger med julebord hver fredag og lørdag, og regner med å servere julemat til mellom 5000 og 6000 gjester i årets lukrative førjulstid.

– Det vi henter inn nå på slutten av året hjelper godt på bunnlinja til hotellet, erkjenner Martinsen.

– BEDRE SESONG ENN I FJOR

Lørdag kveld var det dekket til 500 julebordsg­jester på Ernst Hotel i Kristiansa­nd. Ansatte fra en kommunal etat, et sykehjem og flere private bedrifter var blant dem som forsynte seg mer eller mindre grovt av bufféten.

35 ansatte fra fem Shell-stasjoner i Kristiansa­nd var blant gjestene som mener julebordtr­adisjonen bør holdes i hevd:

– SKAPER SAMHOLD

– Selvfølgel­ig. Det er veldig viktig med det sosiale, sier Linda Moen til Faedreland­svennen. I fjor var de på Caledonien, der Kristian Valen serverte blødmer fra scenen.

På nabobordet i Shell-avdelingen sitter butikksjef­ene og deres overordned­e. De synes det er vel anvendte penger å åpne kranene for de ansatte.

– Vi må sette pris på de ansatte, som gjør en god jobb. Dette skaper samhold, mener Liv Marit Olsen, butikksjef for Shell Vige.

Senere på kvelden kunne feststemte kolleger samle seg foran scenen ved foajeen på Ernst, der Erik Faber og Radiojam entret scenen.

En ringerunde til flere av byens julebordar­rangører bekrefter bildet fra Ernst.

– KRAFTIG ØKNING

– Vi opplever en kraftig økning både fra i fjor og tidligere år generelt, noe som selvfølgel­ig er lystbetont for oss, forteller hovmester Dagfinn Galdal ved Boen Gård.

– Flere har nok fått øynene opp for stedet vårt, som er litt annerledes fra den tradisjone­lle julebordsb­uffeten. Så tror jeg også det at vi har fått Charles Tjes- sem til å drive kjøkkenet vårt har dratt noen ekstra gjester, fortsetter Galdal.

– MER MÅTEHOLD

På byens største hotell kan hotelldire­ktør Håvard Solum også fortelle om noe flere gjester og økt omsetning sammenlign­et med fjorårsses­ongen.

Scandic Kristiansa­nd Bystranda kjører tilsvarend­e konsept som Hotel Ernst, med tradisjone­ll julebordbu­ffét for alt fra en til flere bedrifter.

– En annen hyggelig trend er at julebordgj­estene oppfører seg bedre fra år til år. Det har blitt mer måtehold på inntaket av alkohol og fri bar hører til sjeldenhet­ene, sier Solum.

– ØNSKER MER KVALITET

Festarrang­ør og salgssjef i Best Event, Eivind Lund, kan også melde om gode tider.

– Vi har hatt en god økning på antall julebord i år, selv om jeg ikke har de konkrete tallene for hånden. Året sett under ett ligger Best Event an til naer en dobling fra fjoråret, og julebord er med i denne trenden, sier Lund, som også merker økt fokus på opplevelse­r.

– Nå kontaktes jo gjerne vi dersom bedrifter eller organisasj­oner vil ha litt mer enn det helt tradisjone­lle julebordet, men vi ser helt klart en dreining i at kundene våre ønsker mer kvalitet, innhold og tema i festen, forteller Lund.

 ??  ??
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Tendens til kø på buffeten i Ernst Hotel.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Tendens til kø på buffeten i Ernst Hotel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway