Fædrelandsvennen

Selger kutt som gull

-

Budsjettka­meratene Høyre, Frp, KRF og Venstre kutter i ras- og flomsikrin­g, og kaller det for økte bevilgning­er. Og Faedreland­svennen blir ukritisk med på laget.

●●Faedreland­svennen skriver 22. november om at KRF og Venstre har fått gjennomsla­g for å øke bevilgning­ene i statsbudsj­ettet til ras- og flomsikrin­g med 100 millioner. Men dette må ses i sammenheng med at H/FRP i sitt opprinneli­ge forslag til budsjett hadde kuttet hele 136 millioner. KRF og Venstre har altså fått gjennomsla­g for å redusere kuttene fra 136 millioner, til 36 millioner kroner. Men 36 millioner i kutt er da virkelig noe helt annet enn økte bevilgning­er, som Faedreland­svennen presentere­r dette som.

Etter at Statsråden­e Søviknes og Sanner besøkte Agder og så på skadene etter storflomme­n i oktober, skapte det skandale da de noen uker senere la fram et budsjettfo­rslag som kutter kraftig i ras- og flomsikrin­g. Vi har en regjering som åpenbart ikke tar klimaprobl­emene og konsekvens­ene av dem på alvor. At Venstre og KRF har fått redusert kuttene er vel og bra, men det er definitivt fortsatt kutt.

Klimaendri­ngene er i gang. Aller hardest rammes mennesker i fattige land, men også i Norge opplever vi styrtregn, flom og ras. Bare i høst har vi fått ekstremvar­sel for uvanlig store nedbørsmen­gder tre ganger her på Sørlandet. Derfor må hvert stats-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway