Fædrelandsvennen

– «Penny Lane» var kveldens høydepunkt

300 tilskuere jublet da tributeban­det Det Betales disket opp Beatles-klassikere fra 1967 fredag kveld.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

Vi er ikke nødvendigv­is blodfans av The Beatles, men vi er blodfans av Det Betales, sier tilskuer Espen Sannes og ler.

Han var en av mange fornøyde publikumme­re i Kilden fredag kveld. 300 møtte opp for å høre coverbande­t Det Betales, som spilte Beatles-klassikere fra 1967 på rekke og rad.

Spesielt ble det lagt vekt på albumene «Magic Mystery Tour» og «Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band» - Som av mange blir kalt hippienes bibel.

– LEVERTE STØDIG

Sannes sier videre at det var én spesiell låt som var kveldens sto- re høydepunkt: «Penny Lane». Vennen Roy Christian Johansen var ikke uenig i dommen.

– Jeg synes hele bandet leverte veldig stødig i dag, og det var en fantastisk konsert. Og jeg må si meg enig med Espen når det kommer til kveldens store øyeblikk: «Penny Lane»!

Utover kvelden ble det også servert klassikere som «All you need is love», «When I’m 64», «With a little help from my friends» og Lucy in the sky with diamonds», som også slo an hos publikum.

«OB-LA-DI OB-LA-DA»

Men for tilskueren Anne Grethe Holmeide var det bonuslåten «Ob-la-di Ob-la-da» fra 1968 som ble det store glansnumme­ret.

– Da fikk jeg virkelig rockefot! Og det var gøy å se at publikum stod under store deler av konserten. Det er ikke hver dag at sørlending­er gjør det i Kilden, sier Holmeide og ler.

Venninnen Aud Haig trekker også fram den siste delen av konserten som best.

– Jeg synes det var litt tamt i starten, men det tok seg virkelig opp i siste halvdel. Jeg er glad jeg tok turen i kveld, sier Haig.

HOLDT På I 40 år

Gjengen i Det Betales var også fornøyde da Faedreland­svennen møtte de backstage.

I over 40 år har bandets primusmoto­r, Tor Henning Olsen, holdt koken med coverlåter fra sitt favorittba­nd, og spilt hundrevis av konserter i Norge og England.

– Jeg har rett og slett dedikert livet mitt til The Beatles sin kata-

log. Og noen av de konsertene jeg husker best er de 70 gangene vi har spilt på legendaris­ke The Cavern Club i Liverpool, som kan kalles Beatles’ hjemmebane, sier Olsen.

Et av høydepunkt­ene i karrieren var også da de turnerte med den tidligere Beatlesman­ageren Allan Williams og musikeren Tony Sheridan, som jobbet med Beatles tidlig i karrieren.

– Da Sheridan ble spurt av Liverpool kommune om å spille konsert, svarte han at «Hvis jeg kan ta med meg Det Betales, så er jeg med». Det var veldig stort for oss.

Og med 40 års erfaring med Beatles-låter, er det noen låter som publikum alltid jubler høyest til.

– Jeg kunne nevnt tretti låter, men sanger som «Let It Be» og «Hey Jude» er to klassikere som publikum alltid vil høre, avslutter Olsen.

 ?? ALLE FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Coverbande­t Det Betales, med vokalist Tor Henning Olsen i spissen, spilte konsertsho­wet «Beatlemani­a 1967» for 300 tilskuere i konsertsal­en i Kilden.
ALLE FOTO: KRISTIAN HOLE Coverbande­t Det Betales, med vokalist Tor Henning Olsen i spissen, spilte konsertsho­wet «Beatlemani­a 1967» for 300 tilskuere i konsertsal­en i Kilden.
 ??  ?? Faedreland­svennen møtte Det Betales backstage i Kilden. Fra venstre: Tor Henning Olsen, Håvard Caspersen, Eirik Naess, Rolf Øyvind Haeg, På Rake, Jon Ludvig Hansen, Magne Frydenlund og Bernt Mikael Johansen.
Faedreland­svennen møtte Det Betales backstage i Kilden. Fra venstre: Tor Henning Olsen, Håvard Caspersen, Eirik Naess, Rolf Øyvind Haeg, På Rake, Jon Ludvig Hansen, Magne Frydenlund og Bernt Mikael Johansen.
 ??  ?? Aud Haig (t.v.) og venninnen Anne Grethe Holmeide synes konserten ble bedre utover kvelden.
Aud Haig (t.v.) og venninnen Anne Grethe Holmeide synes konserten ble bedre utover kvelden.
 ??  ?? Rundt 300 tilskuere tok turen til fredag kveld for å høre sine favorittlå­ter fra The Beatles, framført av Det Betales.
Rundt 300 tilskuere tok turen til fredag kveld for å høre sine favorittlå­ter fra The Beatles, framført av Det Betales.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway