Fædrelandsvennen

– Johannes er en diamant!

Johannes Høsflot Klaebo tok sin tredje seier i mintouren i Ruka da han vant et rent norsk spurtoppgj­ør i går.

- ØYSTEIN JOREM HALVOR EKELAND

Johannes Høsflot Klaebo gikk ut med 38 sekunders forsprang, men tapte alt i løpet av den første halvdelen. Etter 7,5 kilometer av den 15 kilometer lange jaktstarte­n ble han en del av en større gruppe som alle hadde planer om å vinne minitouren i Ruka.

Og avslutning­en ble et realt spurtoppgj­ør med mange sterke spurtere. Og på oppløpet viste Klaebo at han bare hadde spart krefter da han slapp de andre innpå seg, og knuste Martin Johnsrud Sundby på de siste meterne.

– Jeg følte meg ganske trygg da jeg kom inn på oppløpet og fikk såpass god fart, da skjønte jeg at det kunne gå. Men jeg var stiv, og måtte passe på at jeg traff teknisk. Martin har tatt steg i spurten også, så det er ikke barebare å vinne, sier Johannes Høsflot Klaebo til Aftenposte­n.

Dermed tok trønderen sin tredje seier på like mange dager. Bak Sundby tok russiske Bulshunov tredjeplas­sen. Canadiske Alex Harvey tok fjerdeplas­sen i spurten.

– Jeg prøvde å gå mitt eget løp i starten, men gruppen bak kom fort. Derfor måtte jeg slippe meg ned og vente på avslutning­en. Jeg var virkelig sliten. Beina mine skjelver nå. Det er utrolig å vinne i dag. Nå trenger jeg noen dager med hvile, sa Klaebo i et intervju like etter rennet.

FØRSTE INTERVALLS­EIER

I går brøt han en aldri så liten barrière da han tok sin første seier med intervalls­tart. Og han går ut av helgen med seier i minitouren som markerer starten på Olsesongen.

– Jeg skjønte tidlig at det ble tøft å holde unna, så jeg gikk så billig som mulig. Martin (Johnsrud Sundby, journ. anm.) gikk fryktelig fort opp sistebakke­n, og jeg måtte bite tennene sammen. Det kostet veldig mye, og jeg er glad for at jeg hadde de 40 sekundene fra start. Det henger høyt å få sin første distansese­ier, sier Klaebo til NRK.

Trener for herrelands­laget, Tor Arne Hetland, sier at det ble et spennende, hardt og taktisk skirenn.

– Og så ble det en fenomenal avslutning. Det var langrenn på sitt beste. Planen vår var at Johannes skulle holde unna, men da de andre kom opp hadde vi mange oppe i gruppen. Men da Johannes fikk los på de siste meterene var han supersterk på oppløpet, sier Hetland.

– EN DIAMANT

Han er mektig imponert over hva unggutten har prestert den første helgen i sesongen.

– Vi har fått en diamant i langrennss­porten. Han kan alt, det eneste han mangler er at han ikke strekker armene i vaeret og jubler når han kommer i mål. Men i dag var han bare så sliten, sa Hetland.

Martin Johnsrud Sundby star-

tet 1,05 bak Klaebo, og gikk i mål et lite sekund etter trønderen. Han er imponert over hva hans unge lagkamerat har vist i helgen.

– Han viser at han er en komplett utøver med det han gjør denne helgen. Han behersker tre vidt forskjelli­ge løp, og jeg tror det blir tøft å hanskes med framover. Jeg har litt å gå på formmessig, så får jeg håper at det bidrar til at jeg kommer naermere, og kanskje foran også, sier Sundby til Aftenposte­n.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway