Fædrelandsvennen

Nå er det skiføre for byfolk

Du trenger ikke dra til Hovden for å finne skiføre. Tirsdag ble det kjørt opp løyper både på Øynaheia, Sandriphei­a og Høgås.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

Nå er det kjørt opp løyper på både Sandriphei­a, Høgås og Øynaheia. Og kuldegrade­r de naermeste dagene gjør at snøen kan bli liggende. Kåre Gaudestad var en av dem som gikk på ski på Sandrip i går.

Kåre Gautestad fra Kristiansa­nd var en av de første som benyttet seg av nykjørte løyper på Sandrip tirsdag formiddag.

– Jeg har kjøpt nye felleski og dette er årets første tur. Det er strålende forhold og nullføret passer perfekt til de nye skiene, sier Gautestad, som synes det var litt pussig at han var den eneste i løypa da Faedreland­svennen traff ham.

Og alt ligger til rette for at skiføret varer noen dager.

– Det er meldt om kuldegrade­r de naermeste dagene, så det er håp om at snøen i skiløypene som nå kjøres blir liggende, sier prosjektle­der og friluftsve­ileder Erlend Falkgjerde­t i Midt-agder Friluftsrå­d.

Natt til tirsdag kom det 25 centimeter nysnø på Øynaheia, og fra morgenen av ble det kjørt opp løyper.

– Vi har fått melding om at forholdene for fristil er gode på Øynaheia, men at det ennå ikke er kjørt opp klassiske skispor, sier Erlend Falkgjerde­t.

Det ble tirsdag ikke kjørt opp løyper fra Monslåtten til Kvennheia. Øynaheia i Froland ligger på 300 meters høyde.

SANDRIP

I den én kilometer lange lysløpa på Sandrip i Vennesla meldes det tirsdag morgen om fine forhold for begge stilarter. I den 3,5 kilometer lange løypa er det tråkket såle, så her er det bare preparert for skøyting. I den lange løypa skal man også vaere obs på at det er gjennomsla­g til barmark flere steder.

HØGÅSEN SKIANLEGG

På Høgås skianlegg i Evje og Hornnes ble det tirsdag morgen også meldt om 25 centimeter nysnø. Både den 7,5 kilometer lange lysløpya og lang løype på 15 kilometer ble kjørt tirsdag morgen.

 ??  ??
 ?? FOTO: BJELLAND, KJARTAN ?? Kåre Gautestad benyttet seg av nykjørte løyper på Sandrip tirsdag formiddag.
FOTO: BJELLAND, KJARTAN Kåre Gautestad benyttet seg av nykjørte løyper på Sandrip tirsdag formiddag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway