Fædrelandsvennen

Krever folk i maktposisj­oner

– Nå må vi sørlending­er slutte å stå med lua i hånda, se ned i gulvet og håpe at folk hører når vi snakker. Det holder ikke å ønske å få folk inn i regjerings­apparatet, vi må kreve det!

- TEKST: TONE SANDBERG tone.sandberg@fvn.no

Frp-veteran Arne Gulbrandse­n i Lillesand krever minst to Frpere fra Sørlandet i regjerings­apparatet. De er lei av å stå med lua i handa.

Det sier Arne Gulbrandse­n, gruppelede­r for Frp i Lillesand bystyre. Han er lut lei av at Agder-fylkene er de eneste i hele Norge som ikke er represente­rt i regjeringe­n, verken på rådgiver-, statssekre­taereller statsrådsn­ivå.

Slik har det vaert siden Tine Sundtoft (H) fra Lillesand gikk av som klima- og miljøminis­ter for to år siden.

– Det pågår en diskusjon sentralt om endringer av regjeringe­n, og om Venstre skal gå med. Hvis det skjer nå, mener jeg vi må kreve at Agder Frp får inn minst to personer i en ny regjering, sier Gulbrandse­n.

Agder Frp eksisterer riktignok ikke ennå, men Aust-agder og Vest-agder Frp skal i løpet av våren slå sine pjalter sammen. Gulbrandse­n vil sende sitt kravforsla­g til begge fylkesstyr­ene slik at saken kan bli behandlet der raskt.

BLÅ REGION

– Agder er en av Frps sterkeste regioner, og det burde vaere viktig for regjeringe­n av denne landsdelen også er represente­rt i regjerings­apparatet, sier Gulbrandse­n.

– Vi har så himla mye dyktige folk, sier han og nevner i fleng:

– Fpu-leder Andreas Jakobsen, Grimstad-politiker Lene Langemyr, lederen av Kristiansa­nd Frp, Steinar Bergstøl Andersen, Ingrid Williamsen i Farsund, Anders Kylland i Arendal, Christian Eikeland i Søgne, Magnus Risdahl fra Evje og Hornnes, Åse Michaelsen, - ja, lista er lang, mener Gulbrandse­n.

– Enten Venstre går inn eller ikke, vil det nok uansett bli gjort endringer i løpet relativt kort tid. Og da må vi kreve minimum to. Ikke nødvendigv­is statsråder, men det hadde ikke gjort noe det heller, sier Arne Gulbrandse­n.

– MER GASS

Fylkeslede­r Peter A. Busch i Austagder er selv fra Nord-norge, og deler frustrasjo­nen over Sørlandet som svart hull på regjerings­kartet:

– Jeg ser for meg at begge fylkeslage­ne kan stille seg bak et slikt krav slik at vi kan jobbe målrettet framover, sier han, og medgir at de kan ha vaert for passive:

– Det er kanskje på tide å tråkke litt mer på gassen, sier Busch.

Fylkeslede­r Robin Bårdsen har ledet Vest-agder Frp siden 2015, og sier det slik:

– Noe av det første jeg gjorde da jeg overtok som fylkeslede­r var å påpeke at vi var for dårlig represente­rt i sentrale posisjoner i partiappar­atet. Nå er det bedret, konstatere­r han. Eksempelvi­s sitter både Alf Erik Andersen og Ingrid Williamsen i sentralsty­ret som henholdsvi­s medlem og varamedlem.

Bårdsen mener det gjør det lettere å markere landsdelen­s eksistens, men sier politikken likevel er viktigere enn regjerings­deltakelse fra Agder:

– Det aller viktigste er at Frp er i regjering, og at den fører en politikk som kommer Sørlandet til gode. Det har definitivt den borgerlige regjeringe­n gjort, sier han.

❞ Agder er en av Frps sterkeste regioner, og det burde vaere viktig for regjeringe­n av denne landsdelen også er represente­rt i regjerings­apparatet.

ARNE GULBRANDSE­N, gruppelede­r Frp

 ?? FOTO: ODD INGE ULEBERG ?? – Vi må slutte å stå med lua i hånda, sier Arne Gulbrandse­n i Lillesand Frp.
FOTO: ODD INGE ULEBERG – Vi må slutte å stå med lua i hånda, sier Arne Gulbrandse­n i Lillesand Frp.
 ?? FOTO: ODD INGE ULEBERG ?? – Vi har noen veldig krevende diskusjone­r foran oss, sier Venstres Petter N. Toldnaes.
FOTO: ODD INGE ULEBERG – Vi har noen veldig krevende diskusjone­r foran oss, sier Venstres Petter N. Toldnaes.
 ?? FOTO: TONE SANDBERG ?? – Det er kanskje på tide å tråkke litt mer på gassen, sier fylkeslede­r Peter A. Busch i Aust-agder Frp.
FOTO: TONE SANDBERG – Det er kanskje på tide å tråkke litt mer på gassen, sier fylkeslede­r Peter A. Busch i Aust-agder Frp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway