Fædrelandsvennen

Venstre må bestemme seg

-

Jokeren i den nye regjerings­kabalen er Venstre, og det er fortsatt ikke klart om partiet blir å finne rundt Kongens bord.

– Vi har noen veldig krevende diskusjone­r foran oss, sier Petter N. Toldnaes i Agder Venstre.

Skjebnehel­gen blir 8.-10. desember da partiet skal drøfte spørsmålet både i sentral- og landsstyre, og Toldnaes deltar på begge:

– Der vil vi få en statusrapp­ort fra sonderinge­ne mellom partileder­ne, og avgjøre om det er rom for å gå videre, sier han.

Toldnaes har tidligere markert motstand mot å gå i regjering med Frp, men ser at det er ulemper ved å stå utenfor:

– I forrige fireårsper­iode mistet vi en del av eierskapet til klima- og miljøsaken. I stedet ble det Høyre som førte Venstres klimaog miljøpolit­ikk og fikk eierskapet til den. Det er noen store dilemmaer her som gjør at svaret ikke er enkelt, sier han.

– Men for egen del er jeg tydelig på at det vi skal gjøre, må vi gjøre sammen med KRF. Det siste jeg ønsker er et uavklart flertall på Stortinget der partiene samarbeide­r fra sak til sak. Det gir en uforutsigb­ar politikk som er dårlig for landet, poengterer Toldnaes.

Men hva som enn skjer mener Petter N. Toldnaes at Agder må markere seg:

– Det er helt klart at uansett hvordan regjeringe­n ser ut i 2018, må det representa­nter fra Agder inn i regjerings­apparatet. Det er mange gode kandidater fra de borgerlige partiene, og jeg er ikke i tvil om at vi kan finne folk som er gode nok, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway