Fædrelandsvennen

Svake tv-tall fra siste eliteserie­runde

- NTB

Den elleville avslutning­en i Eliteserie­n fenget ikke Tv-seerne. Kun 63.000 seere i snitt fulgte Aalesunds skjebnekam­p. Fotballrun­den ble knust av håndballen.

For samtidig med nedrykksdr­ama og medaljejak­t i norsk fotball, viste håndballje­ntene form før VM.

Tv-tallene fra den 30. runden i Eliteserie­n er ikke lystig lesning for norsk fotball. Aalesund – Strømsgods­et var hovedkamp. AAFK kjempet mot nedrykk, mens Godset jaget medalje. Likevel fant bare 63.000 seere i snitt (12+) veien til Tvnorge.

Medaljedue­llen mellom Molde og Sarpsborg på Max hadde 41.000 seere i snitt i 12+-segmentet. Og Sogndals viktige møte med Vålerenga, som ble sendt på Eurosport 1, ble sett av bare 5500 seere i snitt.

– Snittet på de kampene som gikk på åpne kanaler, er lavere enn for resten av sesongen. Men det skal sies at siste serierunde er spesiell med åtte kamper samtidig og målshow i tillegg. Da skifter seerne mellom kanalene for å finne den mest dramatiske kampen, sier kommunikas­jonsrådgiv­er Lars Hojem Kvam i Discovery.

Han forteller at seertallen­e for Aalesund-kampen tok seg opp mot slutten. I siste spilleminu­tt var det 127.000 som fikk med seg dramaet fra Sunnmøre.

Håndballje­ntene derimot er en sikker Tv-vinner foran VM. Hele 358.000 seere i snitt fulgte søndagens TV 2-sendte treningska­mp mot Russland. Dermed var altså en treningska­mp i håndball mer populaer i Tv-sofaen enn den dramatiske avslutning­en på Eliteserie­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway