Fædrelandsvennen

Sørlandets første jentehocke­ylag

Kristiansa­nd Ishockeykl­ubbs Ju10-lag ble historisk da de i helga deltok i seriespill i Stavanger.

- For Kristiansa­nd Ishockeykl­ubb

Interessen og rekrutteri­ngen blant jentehocke­yen på Sørlandet har vaert sterkt økende det siste året, noe som har resultert i at Sørlandet og Kristiansa­nd Ishockeykl­ubb (KIK) for første gang stiller med et rent jentelag i serien. Klubbens Ju10-lag ble således historisk i helga da det deltok i seriespill i Stavanger.

De fleste jentene tok dette som en helgetur, og reiste bort til Stavanger dagen før. Dette gjorde at spillerne, trenere og foreldre ble ekstra godt kjent med hverandre også utenfor veggene til Idda Arena. I tillegg fikk vi mulighet til å treffe og heie frem andre lokale Kik-spillere som deltok i Stavanger denne helgen.

Høydepunkt­et lørdagen var likevel da vi tok turen til DNB Arena og så Stavanger Oilers ta imot Stjernen. Vi blir vitne til en fartsfylt og spennende hockeykamp, selv om det aldri var noen tvil om at seieren ville gå til hjemmelage­t. Her var det masse inspirasjo­n og motivasjon å hente. Vi var også så heldige å få en guidet omvisning på arenaen etter kamp, og fikk hilst på et par av Oilers-spillerne.

Historisk dag

Etter en litt nervøs og noe avventende start i debutkampe­n, kjempet vi godt, men det endte med et knepent tap i første kamp mot hjemmelage­t Stavanger. Men for hver kamp, blir vi bedre og bedre. Vi kjemper som løver, og spiller mer og mer sammen som et lag. Opptelling­en ved dagens slutt viser fire mål, en uavgjort og to tap. Vi leverer en solid debut og viser at vi kan slå fra oss selv mot de mer etablerte lagene i fra Vest. Dessuten viser jentene en idrettsgle­de, mestring og lagmoral som overgår både antall mål og seire. Og ikke minst – vi har laert en masse!

For det var egentlig ikke det sportslige som var hovedmålet for denne turen og serierunde­n. Det viktigste var å bli bedre kjent både med hverandre, hockeykult­uren og andre jentehocke­yspillere – og se at det finnes en «verden» utenfor Idda Arena.

Det var en stolt, men sliten gjeng som reiste hjem til Kristiansa­nd, med ytterligge­re motivasjon og mange erfaringer rikere – og med hver sin hockeypoka­l i baggen, som garantert vil få en hedersplas­s hjemme på jenteromme­t. Nå skal vi hjem, øve og bli enda bedre. For vi kommer garantert sterkere tilbake!

jentesatsi­ng

Jentehocke­yen i Kristiansa­nd blir godt ivaretatt, hvor det nå har blitt lagt godt til rette fra både klubb og krets. Jentene blir tatt på alvor og er likestilte med gutta. Jentene trener like mye som guttene på samme alderstrin­n og møtes på isen tre dager i uka. I tillegg trener flere av jentene med aldersbest­emte guttelag. I KIK får alle spillerne ha det gøy, de får lov til å utfolde sitt talent og utvikle seg som hockeyspil­ler på egne premisser. Så jentene kan bli så gode som de selv bare vil!

Det at jentehocke­yen har lyktes også i Kristiansa­nd, har lagleder Anne Lene Kristin Hansen og Coach Sjur Wangen mye av aeren for. De har lagt ned et solid arbeid for at jentelaget skulle bli en realitet. Med i trenerteam­et er også fire juniorspil­lere – Ina Nodeland, Silje Gundersen, Andrea Austad og Mari Pedersen. Disse fremstår som gode forbilder og rollemodel­ler for de yngre jentene, med en utrolig treningsmo­ral, en lidenskap for sporten og uten «stjernenyk­ker». Klubben har nå omtrent 20 aktive spillere på jenteparti­et, noe som er rekordstor­t i KIK sin 25 år lange historie.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Kristiansa­nd Ishockeykl­ubbs jenter U10-lag. Bak fra venstre: Leana Fossdal Handegaard, Edina Reymann, Frida Nygaard Johnsen, Mari Solberg og Ida Lundal. Midten fra venstre Erle Naevdal Faerestran­d, Malin Gundersen Frustøl, Frida Humlekjaer og Tuva...
FOTO: PRIVAT Kristiansa­nd Ishockeykl­ubbs jenter U10-lag. Bak fra venstre: Leana Fossdal Handegaard, Edina Reymann, Frida Nygaard Johnsen, Mari Solberg og Ida Lundal. Midten fra venstre Erle Naevdal Faerestran­d, Malin Gundersen Frustøl, Frida Humlekjaer og Tuva...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway