Fædrelandsvennen

Samler stjerner for Blå Kors

Blå Kors arrangerer stjernekon­sert i Kilden. Inntektene går til ettervern mot rus.

- Arvid Solheim

– Det er en enkel avgjørelse for meg å stille opp på dette. Jeg blir rørt av den store innsatsen Blå Kors gjør for vanskeligs­tilte, og jeg har et godt forhold til dem etter de to-tre konsertene jeg har spilt hos dem i Kristiansa­nd. Der er det alltid stufullt og topp stemning, sier Sigvart Dagsland til Faedreland­svennen.

Han er en av toppartist­ene på menyen når Blå Kors inviterer til festaften 22. februar i Kilden.

– Dette er den største markeringe­n for Blå Kors i året som kommer. Vi skal farge byen blå, med flagg i Markens og på Lundsbroa, og også Kilden skal lyses opp i blått, sier prosjektle­der Ronnie Jacobsen.

I regi av Blå Kors opptrer Jan Eggum, Bjørn Eidsvåg, Sigvart Dagsland, Magnus Grønneberg og Oslo Gospel Group i Kildens konsertsal 22. februar. Ifølge Jacobsen stiller alle mer eller mindre på dugnad. De fleste av disse artistene kunne enkelt fylt salen på egen hånd. Nå byr de sammen på en tre og en halv timer lang festkonser­t til inntekt for Blå Kors.

– Blå Kors har fått mye goodwill i artistmilj­øet gjennom Blå torsdag-konsertene, og det er derfor vi nå kan arrangere denne konserten, sier Jacobsen. Blå torsdag er rusfrie arrangemen­ter i Blå Kors-kirka, noen ganger med artister helt i toppskikte­t.

PLATEUTGIV­ELSE

I oktober var de samme artistene og flere til med på Blå Kors-utgivelsen «I sentrum står et menneske» som ble spilt inn i Oslo. Her var også Knut Reiersrud, Thom Hell, Solveig Slettahjel­l, Rita Erik- sen, Ketil Bjørnstad og Kirsten Bråten Berg med. Både plata og konserten er en del av «Steg for steg»-programmet.

– Alt av overskudd blir øremerket dette arbeidet, sier Arvid Solheim som er daglig leder i Blå Kors Kristiansa­nd. Programmet handler om ettervern. Etter endt rusbehandl­ing er det nemlig fremdeles slik at 50 prosent får tilbakefal­l i løpet av det første året.

MILLIONER FRA STATEN

– Vi har en målsetning om å hjelpe 40 mennesker gjennom alle trinnene i løpet av hvert år. Ettervern har lenge vaert vaert lite prioritert av myndighete­ne, så derfor ble vi veldig glade da statsbudsj­ettet for neste år vil gi 4 millioner kroner til dette arbeidet. To av disse millionene går til Blå Kors Kristiansa­nd, og resten til det sentrale kontoret i Oslo, sier Solheim.

Han forklarer at Blå Kors i Kristiansa­nd får midlene fordi de allerede har et program på plass.

– Sett fra et kristent perspektiv er det fristende å si at det nok har vaert en mening med dette, sier Solheim.

Ifølge ham er 25.000 mennesker i året innom Blå Kors, enten som klienter eller pårørende til disse.

– Det er snakk om 300 familier i Kristiansa­nd som trenger daglig tilsyn, sier Solheim.

– I hver skoleklass­e er det totre elever som hver dag går til et hjem med rus. Musikk har en enorm kraft, og det er fantastisk at vi kan bruke kultur som virkemidde­l i en slik sammenheng, sier Jacobsen.

PS: Sigvart Dagsland opptrer allerede fredag i Kilden sammen med Karoline Krüger.

– Det er starten på julekonser­tturneen vår. Det er visst ikke mange billetter igjen, sier Dagsland.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX/ARKIVFOTO ?? Bjørn Eidsvåg (det store bildet) spiller for Blå Kors, og det samme gjør Jan Eggum (øverst), Magnus Grønneberg og Sigvart Dagsland (nederst).
FOTO: NTB SCANPIX/ARKIVFOTO Bjørn Eidsvåg (det store bildet) spiller for Blå Kors, og det samme gjør Jan Eggum (øverst), Magnus Grønneberg og Sigvart Dagsland (nederst).
 ?? FOTO: TORGEIR EIKELAND ?? Ronnie Jacobsen (t.v.) og Arvid Solheim fra Blå Kors står bak Blå Kors-konserten i Kilden.
FOTO: TORGEIR EIKELAND Ronnie Jacobsen (t.v.) og Arvid Solheim fra Blå Kors står bak Blå Kors-konserten i Kilden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway