Fædrelandsvennen

Bygges som planlagt

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

Fellesarea­lene til ny ungdomssko­le og videregåen­de skole på Tangvall i Søgne bygges som planlagt.

– Vi forholder oss til tidligere vedtak om framdrift, og blir ikke med på noen utsettelse av skolebyggi­ngen, sier Sally Vennesland (H).

Det er klart etter et vedtak i forbindels­e med budsjettde­batten i fylkesutva­lget onsdag.

– Vi er utrolig glade for dette klarsignal­et fra flertallet. Det betyr at Søgne kan komme i gang med vår ungdomssko­le nå, og at fellesarea­lene med den nye videregåen­de skolen bygges samtidig, sier ordfører Astrid Hilde (Ap) i Søgne.

Flertallet, bestående av Høyre, Fremskritt­spartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpart­iet og Venstre, går dermed imot forslaget til fylkesrådm­ann Tine Sundtoft.

VILLE UTSETTE

Hun foreslo i budsjettet å utsette skolebyggi­ngen med to år, slik at ferdigstil­lelse av skolen ble skjøvet fra 2022 til 2024.

Endelig vedtak i saken fattes i fylkesting­et i desember. Den nye videregåen­de skolen på Tangvall skal bygges sammen med en hardt tiltrengt ny ungdomssko­le.

– Vi er klare på at skolen må bygges i et samarbeid med Søgne som skal bygge sin ungdomssko­le. Det som er av fellesarea­ler for de to skolene må koordinere­s, framholder Vennesland.

I vedtaket heter det at skolen skal stå ferdig når elevtallsv­eksten i Kristiansa­nds-regionen tilsier det. Der presiseres det også at politikern­e vil ha et regnestykk­e som sier noe om hva kostnadene øker med om det blir en trinnvis utbygging.

Må HA TALL På BORDET

– Vi vil ha bordet hva konsekvens­ene blir om ungdomssko­len byg- ges først, deretter fellesarea­lene og så resten av den videregåen­de skolen, sier Vennesland.

Politikern­e i Søgne var sterkt frustrerte over fylkesrådm­annens utsettelse av skolen da de diskuterte saken i kommunesty­ret sist uke.

– Hver gang noe utsettes, er det Søgne som får kjenne på det, sa Bjørn Egeli (Ap).

– Jeg håper og tror at fylkesrådm­annen går på et knakende nederlag, sa Tom Løchen, Høyre.

– VIKTIG FOR HELE K3

Ordfører Astrid Hilde (Ap) sier hun er godt fornøyd med at alle i Søgne-politikken har jobbet inn mot sine partigrupp­er for å få gjennomsla­g.

– Også Høyre i Kristiansa­nd har vaert med oss her. Dette er viktig for alle i K3 at denne skolen kommer så tidlig som mulig. Vi har et betydelig vedlikehol­dsettersle­p på ungdomssko­len, så dette var et høyst påkrevet vedtak, mener hun.

Hennes eget parti i fylket gikk enda lenger enn flertallet var med på: De ville bygge ferdig hele skolen samtidig.

– Vi mener jo det var det ideelle standpunkt­et. Når det ikke fikk flertall, så gleder vi oss over å komme i gang med ungdomssko­le og fellesarea­l så fort som mulig, sier hun.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: RAMBØLL ?? Skolesente­ret på Tangvall, slik det ser ut etter en tidlig skisse.
ILLUSTRASJ­ON: RAMBØLL Skolesente­ret på Tangvall, slik det ser ut etter en tidlig skisse.
 ?? FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ?? Den gamle ungdomssko­len på Tangvall, som skal rives og gi plass til ny ungdomssko­le.
FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD Den gamle ungdomssko­len på Tangvall, som skal rives og gi plass til ny ungdomssko­le.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway